Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Zesde tijd voor Max Verstappen in derde training, Vettel bovenaan

Sebastian Vettel heeft in de derde en laatste oefensessie voor de Grand Prix van Singapore de snelste tijd gereden. De Duitser bleef zijn teamgenoot Kimi Raikkonen en Lewis Hamilton voor. Max Verstappen klokte namens Red Bull de zesde tijd.

Op de zaterdagnamiddag in Singapore is het Kimi Raikkonen die vroeg in de sessie verdergaat met waar hij gisteren was gebleven, namelijk met het rijden van de snelste rondetijd. Teamgenoot Sebastian Vettel vergezelt hem eveneens op de hypersofts in de bovenste regionen van de tijdenlijst en daar houdt het team gedurende de sessie stand.

De sessie begint overigens rustig. Naast de twee Ferrari's maken weinig anderen aanstalten om eens flink wat rubber op het asfalt achter te laten. Pas na een kwartier druppelen de tijden langzaam maar zeker binnen. De Ferrari-tijden komen daarbij niet in gevaar, onder andere ook omdat Mercedes de softs onder laat leggen en Red Bull zich in het eerste halfuur überhaupt nauwelijks op de baan laat zien.

Sterker nog, het is Max Verstappen die als laatste een tijd op de klokken brengt. Na een installatieronden op de softs wordt lange tijd niets van de Nederlander vernomen. Het zijn dezelfde banden die hij na 35 minuten onder heeft liggen voor zijn eerste getimede run. Daarop schiet Verstappen naar de derde tijd. Wel klaagt de Nederlander over vreemde geluiden vanuit de Renault-motor. Als ook het afremmen op de motor niet werkt zoals hij wil, steekt hij zijn frustraties niet onder stoelen en banken: "Ik wordt hier zó boos van, arghhh." Ondertussen wordt hij voorbijgereden door de Mercedessen, die ook op de hypersofts niet in de buurt komen van de tijden van Ferrari. Als ook Max Verstappen in de slotminuten de hypersofts onder laat leggen, klimt hij op naar de zesde plaats, tot vlak achter teamgenoot Daniel Ricciardo. De rangorde is dan duidelijk. Ferrari voert het veld aan, vóór Mercedes en Red Bull. De actie wordt vervolgd om 15:00 uur als de lichten op groen gaan voor de kwalificatie voor de Grand Prix van Singapore.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'