Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Zhou bijt terug na woede Tsunoda: "Penalty was terecht"

Tijdens een hevige strijd om de negende positie werd de Alfa Romeo van Guanyu Zhou naar buiten gedwongen door de AlphaTauri van Yuki Tsunoda. Dit resulteerde in vijf seconden straf voor Tsunoda. Een terechte straf, volgens Zhou.

Guanyu Zhou ving de race als dertiende aan en Yuki Tsunoda startte als vijftiende. Tijdens ronde 56 van de Grand Prix van Spanje was Zhou met Tsunoda in gevecht om de negende positie toen de Alfra Romeo-coureur via de buitenkant in bocht tien de AlphaTauri van de Japanner voorbij wilde gaan. Dit liet de AlphaTauri-coureur niet zomaar gebeuren, waardoor er geen ruimte meer was voor Zhou en hij gedwongen de uitloopstrook moest nemen. De stewards hebben deze actie van Tsunoda bestraft met een penalty van vijf seconden. Bekijk de inhaalpoging hieronder.

"Anders waren we gecrasht"

Zhou kwam uiteindelijk als winnaar uit de strijd, want met de penalty viel Tsunoda terug naar de twaalfde positie, buiten de punten. De Chinees wist als negende te finishen, binnen de punten. Tsunoda was van mening dat hij Zhou meer dan genoeg ruimte heeft gegeven. Maar na afloop van de race was de Alfa Romeo-coureur zelf ook duidelijk over wat hij van de actie van de AlphaTauri-coureur vond: "Er was geen ruimte voor me. Voor het rempunt zat ik ervoor met DRS en in de bocht zat ik er ook voor. Hij liet daar zijn rem los en toen kwam hij mijn kant op. Alles wat ik nog kon doen was de uitloopstrook nemen, anders waren we gecrasht. Ik denk dus dat het de juiste beslissing was van de stewards. Ik vond het een eerlijke straf." Bekijk de reacties van de twee coureurs hieronder.

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje