Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Guanyu Zhou

Zhou krijgt forse gridstraf na motorwissel

Guanyu Zhou weet voorafgaand aan de kwalificatie al dat hij de Grand Prix van Azerbeidzjan van achteren start. Er zijn diverse onderdelen van de motor vervangen en daarmee is hij over de limiet gegaan.

Zhou Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Guanyu Zhou zal de Formule 1 Grand Prix van Azerbeidzjan van achteren starten. Stake F1 besloot namelijk om een derde energy store en derde control electronics te installeren in de bolide van de Chinees, terwijl er maar twee zijn toegestaan zonder straf. Maar nu er dus een derde exemplaar wordt ingezet dit seizoen, krijgt Zhou een gridstraf.

Daarbij krijgt hij voor elk onderdeel dat hij bovenop het toegestane aantal gebruikt een straf van 10 plekken. In totaal levert hem dat een gridstraf van 20 plaatsen op. In de sportieve reglementen valt echter te lezen dat een coureur achteraan het veld moet starten als er sprake is van een gridstraf van 15 plekken. Dat is dus het geval voor Zhou, waardoor hij zich op kan maken voor een inhaalrace in Azerbeidzjan. 

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"