© Ferrari

Nieuwsoverzicht

Zijn de nieuwe Ferrari-spiegels illegaal?

12 mei 2018 09:11 Jan van der Burgt 1 reacties
Ferrari introduceerde in Spanje nieuwe spiegels die aan de halo zijn gemonteerd. Natuurlijk vroeg de concurrentie zich direct af of de nieuwe constructie mét extra vleugeltjes legaal is.

FIA onderzoekt legaliteit Ferrari-spiegels

Het regende in ieder geval klachten bij de FIA, nadat Ferrari de nieuwe configuratie van de spiegels had getoond. Het was dan ook niet verwonderlijk dat FIA-wedstrijdleider Charlie Whiting eigenhandig met zijn smartphone foto's kwam maken van de nieuwe spiegels.

De vraag die nu centraal staat bij de stewards is of Ferrari spiegels met een extra aerodynamisch element heeft geïntroduceerd, of extra vleugeltjes met daaraan de spiegels bevestigd. Dat laatste zou illegaal zijn en dat zou kunnen betekenen dat Ferrari dit weekend nog terug moet grijpen naar de oude spiegels.

Overigens is niet iedereen van mening dat Ferrari fout bezig is. Force India's technisch directeur Andy Green vindt het wel gewaagd: "Wij hebben het nog niet aangedurfd, maar het laat zien dat Ferrari voortdurend de grens opzoekt. Ik vind het echt een geweldig idee."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen