© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Zijn de nieuwe spiegels van Mercedes illegaal?

30 jun. 2018 12:15 Jan van der Burgt 0 reacties
Mercedes introduceerde in Oostenrijk een enorme update met onder andere nieuwe spiegels. Die spiegels hebben de aandacht van de FIA gevangen, omdat ze mogelijk in strijd zijn met de reglementen.

Ferrari: 'Spiegels Mercedes zijn duidelijk illegaal'

De verlengde spiegels van Mercedes worden in Oostenrijk voor het eerst uitgerust met een extra draagsteun op de sidepods. Die steun heeft echter een verbuiging naar buiten toe, wat erop duidt dat Mercedes daarmee zoekt naar extra aerodynamisch gewin.

Dat zou in strijd zijn met de regels, waar Ferrari eerder in het seizoen ook achter kwam toen het de spiegels op de halo monteerde met een extra vleugeltje. Die werden afgeschaft, omdat de bevestigingen van de spiegels geen aerodynamische toepassingen mogen hebben.

"In dat geval zijn de spiegels van Mercedes ook zo illegaal als wat", opperde Ferrari's technisch directeur Mattia Binotto.

De FIA heeft inmiddels laten weten de kwestie in de gaten te houden, maar nog niet in te grijpen: "Ze hebben ze nu alleen nog gebruikt in de vrije trainingen en dat is hun goed recht."

Mocht Mercedes er ook daadwerkelijk mee gaan racen en FIA acht de spiegels illegaal, dan kan het zomaar zijn dat ze de volgende race weer verleden tijd zijn.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen