Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Zo denkt Perez dit jaar Verstappen te verslaan: "Dan kan ik iedereen aan"

Of andere coureurs dan Max Verstappen en Sergio Perez zich gaan mengen in de strijd om de wereldtitel dit seizoen lijkt onwaarschijnlijk. Grote vraag is dan ook hoe de twee teamgenoten met deze strijd omgaan. Blijft het respect, zoals er dat nu gewoon lijkt te zijn, ook als het aan het einde van het seizoen echt spannend gaat worden?

Het verschil tussen Max Verstappen en Sergio Perez is na vier races slechts zes punten. 93 voor de Nederlander en 87 voor de Mexicaan. Beide coureurs hebben tot op heden twee Grands Prix gewonnen. Alleen Fernando Alonso blijft, op gepaste afstand, vooralsnog enigszins in het spoor van de twee Red Bull-coureurs. Verstappen werd de laatste twee seizoenen wereldkampioen. Perez hoopt dit jaar eindelijk op de hoogste trede te staan. De relatie tussen de twee ploeggenoten lijkt vooralsnog goed te zijn. Perez verwacht dat dit ook zo blijft, ook als het later in het seizoen spannend dreigt te worden. "Ik denk dat er een zeer hoge mate van respect is tussen Max en mij en het hele team. We pushen elkaar echt hard en natuurlijk willen we elkaar verslaan. Ik wil het kampioenschap net zo graag winnen als Max, maar er is veel respect tussen ons." "Ik voel dat we in zekere zin erg op elkaar lijken in de manier waarop we de sport benaderen of erover denken, dus ik geloof niet dat het zal veranderen. We zullen met elkaar vechten zoals in Bakoe, zo veel en zo hard als we kunnen. Maar met veel respect voor elkaar en het team."

Perez: "Dit het hele jaar volhouden"

De zege in Bakoe was alweer de tweede zege van het seizoen voor Perez, nadat hij eerder won in Saoedi-Arabië. Als hij het hele jaar zo presteert als in Azerbeidzjan, dan gelooft Checo dat hij Verstappen aan het einde van de rit kan verslaan. "Ik denk dat Djedda en Bakoe twee sterke weekenden waren voor mij, waarin ik zowat van begin tot eind gepusht werd door Max." "Ik zou niet zeggen dat dit mijn beste race ooit is. Ik denk dat het gewoon een zeer, zeer goede race was waar ik van start tot finish zonder fouten reed. Ik denk dat als je dat altijd doet, je gelooft dat je iedereen aankan. Dus het is gewoon een kwestie van dit het hele seizoen volhouden."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"