Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Zo gaat Wolff de Mercedes-coureurs voor 2021 selecteren

Het Mercedes-team staat voor een lastige keuze. Naar verluidt aast Sebastian Vettel op een stoeltje bij het team naast, hoogstwaarschijnlijk, Lewis Hamilton. Kind van de rekening zou in dat geval Valtteri Bottas zijn, maar knopen zijn er momenteel nog niet doorgehakt. Maar wanneer dat wel moet gebeuren, dan gaat dat zo in zijn werk.

Maar dat zal binnenkort wel moeten gebeuren. Het contract van zowel Lewis Hamilton als Valtteri Bottas loopt aan het einde van het seizoen af. De eerstgenoemde kan geen spectaculaire overstap meer maken naar Ferrari, nu Carlos Sainz daar de plek van Sebastian Vettel heeft overgenomen. Het lijkt zeer waarschijnlijk dat het contract van Hamilton inderdaad zal worden verlengd, maar in het geval van teamgenoot Bottas is dat allesbehalve vanzelfsprekend. Op het YouTube-kanaal van Mercedes vertelt Mercedes-teambaas Toto Wolff hoe het proces van het selecteren van zijn coureurs in elkaar steekt. "Uiteraard zit er een data-aspect aan het proces. Als team kijk je naar de Formule 1-resultaten van een coureur, maar ook de resultaten van hun jaren in de opstapklassen. Tegelijkertijd vergelijk je ze met de teamgenoten die ze door de jaren heen hadden, waarna je ook die teamgenoot weer vergelijkt met andere coureurs." "Natuurlijk is de persoonlijkheid van een coureur ook heel belangrijk", zo vervolgt de Oostenrijker zijn uitleg. "Dan vragen we ons verschillende dingen af. Hoe zou de beoogde coureur binnen de structuur van het team passen? Hoe zou de dynamiek zijn van een coureur met zijn beoogde teamgenoot? Wat is zijn en wat is ons plan voor de toekomst?" "Al die factoren brengen we vervolgens samen, waarna we binnen het team in discussie gaan over de beste keuze en iedereen zijn mening geeft. Meestal heeft iedereen dezelfde mening over wat de beste keuze is", aldus Wolff. Mercedes heeft voor 2021 de keuze uit Hamilton en Bottas, maar ook uit George Russell. De Brit komt uit voor Williams, maar staat onder contract bij Mercedes. Concurrenten Ferrari en Red Bull toonden recent met de jonge Charles Leclerc en Max Verstappen dat de jeugd echt de toekomst heeft.

Wat een transfergeweld in de Formule 1, terwijl het F1-seizoen 2020 nog moet beginnen! Wat betekenen deze transfers en waar ligt de toekomst van Sebastian Vettel? Dit en meer hoor je in de F1-podcast van RacingNews365 met autocoureur Tom Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen, die hieronder te beluisteren is.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"