Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Zo kan Verstappen nog de jongste F1-wereldkampioen ooit worden

De dagen beginnen te tellen als Max Verstappen nog een gooi wil doen naar het record van jongste Formule 1-wereldkampioen ooit. Het coronavirus bemoeilijkt de recordpoging enigszins.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool/Getty Images

Toen Sebastian Vettel, geboren op 3 juli 1987, in 2010 zijn eerste van vier Formule 1-wereldtitels in de wacht wist te slepen in zijn Red Bull RB6, was hij precies 23 jaar en 134 dagen jong. Het leverde hem het record van jongste F1-wereldkampioen op, die hij afpakte van Lewis Hamilton, die dat kunstje in 2008 deed toen hij 23 jaar en 300 dagen oud was.

Al sinds het Formule 1-debuut van Max Verstappen, in 2015, is het zijn doel om wereldkampioen te worden. De man die hem naar de koningsklasse haalde, Helmut Marko, deelt die wens uiteraard ook, maar het zou voor hem nog net wat specialer zijn om van zijn Red Bull-protegé de jongste wereldkampioen ooit te maken, een kunstje wat de Oostenrijker eerder flikte met de huidige recordhouder, Vettel.

Het komende seizoen moet en zal het jaar worden van Red Bull en Verstappen. Het overgangsjaar 2019 verliep voorspoedig, en in 2020 zou daarom vanaf dag één het vizier op de wereldtitel kunnen worden gericht.

Die dag één zou 15 maart jongstleden zijn, waarop de Limburger een gooi zou gaan doen naar de overwinning tijdens de Australische Grand Prix. We weten allemaal dat het coronavirus daar, maar ook bij de zeven andere eerste races, roet in het eten gooide, waardoor het 2020-seizoen op zijn vroegst in juni kan beginnen.

Het gevolg: het seizoen loopt mogelijk door tot aan het begin van 2021, waarin er in januari en februari mogelijk ook nog races zullen verreden toebehorend aan het 2020-seizoen. Mocht dat daadwerkelijk zo gebeuren, dan gaat het erom spannen of Verstappen een gooi kan doen naar het record van Vettel.

Als de Red Bull-coureur het record van zijn Duitse Ferrari-rivaal aan wil vallen, dan moet hij dus 23 jaar en 133 dagen (of jonger) zijn op het moment dat hij de wereldtitel verovert. En dat kan er wel eens om gaan spannen als het seizoen uitloopt tot begin 2021.

Woensdag 10 februari is de laatste dag waarop Verstappen de jongste kampioen in de geschiedenis van de sport kan worden. Er van uitgaande dat de races ook in 2021 gewoon op zondag zullen worden verreden, dan is een potentiële Grand Prix op zondag 7 februari theoretisch gezien de allerlaatste kans.

Met zekerheid valt het dus nu niet te zeggen of de kans van Verstappen voor zijn neus voorbij is gegaan, maar als dat het geval is, dan zal de 22-jarige coureur daar hoogstwaarschijnlijk niet van wakker liggen. Hij heeft namelijk al meer dan eens door laten schemeren dat het record hem weinig boeit.

3 reacties