Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Zo kijk je live de launch van de nieuwe Alpine-bolide

Mis niets van de launch van de nieuwe Formule 1-bolide van Alpine, de Alpine A523. Met Pierre Gasly en Esteban Ocon aan het roer hoopt de Franse renstal dit jaar hoge ogen te gooien.

Na een aantal leuke weken is het aan Alpine om het launchbal van de Formule 1 af te sluiten. De Franse renstal is het laatste team dat in 2023 haar nieuwe bolide aan de wereld toont tijdens haar launch. Alleen van Red Bull kregen we eigenlijk nog geen echte beelden, want zij onthulden alleen een livery. Het team van Pierre Gasly en Esteban Ocon onthult deze donderdag haar nieuwe bolide tijdens een speciaal evenement in Londen. Eerder deze week ging men al de baan op voor een shakedown, maar het team bracht daar nog geen (officiële) beelden van naar buiten. Wel lekten er hier en daar wat foto's.

Wat kan ik verwachten van de Alpine-launch?

Aangezien Alpine eerder deze week al wat meters reed op Silverstone met haar nieuwe bolide, is de verwachting dat we deze wagen op donderdagavond ook in Londen te zien krijgen. Op de gelekte foto's waren al wat veranderingen zichtbaar, dus waarschijnlijk zien we een ietwat aangepaste A523 ten opzichte van de A522 van vorig jaar. Qua livery leken er op het eerste oog echter weinig verschillen te zijn.

Hoe laat begint de Alpine-launch?

De Alpine-launch vindt op donderdag 16 februari 2023 plaats en begint om 21:00 uur Nederlandse tijd. Vanuit Londen wordt het doek al binnen het kwartier van de nieuwe wagen gehaald. Pierre Gasly en Esteban Ocon zijn natuurlijk aanwezig bij de launch, net als teambaas Otmar Szafnauer en andere prominente Alpine-werknemers.

Hoe kijk ik live naar de Alpine launch?

De launch van de Alpine A523 wordt live uitgezonden op YouTube en andere social media-pagina's van de renstal. Ook op deze website zal de stream te zien zijn. Om 21:00 uur begint het evenement, dat via de video hieronder te zien is!

hb89htSYGXE

Viaplay
x
Analyse GP Spanje sleutelmoment in Formule 1-kampioenschap