Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Zo kijk je live de launch van de nieuwe Red Bull-bolide van Verstappen

Op vrijdag 3 februari 2023 gaat het doek van de RB19 af. In New York zal Red Bull de nieuwe bolide van Max Verstappen en Sergio Perez aan de wereld tonen.

Red Bull launch 2023
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images / Red Bull Content Pool

Het Formule 1-seizoen staat voor de deur. Over enkele weken wordt er al getest en voor je het weer wordt het eerste raceweekend verreden. Nu het februari is, betekent het ook dat we de launches van de tien verschillende Formule 1-teams één voor één voor onze kiezen krijgen.

Wereldwijd, maar zeker in Nederland, wordt er natuurlijk halsreikend uitgekeken naar de onthulling van de nieuwe Red Bull-bolide van Max Verstappen en Sergio Perez. Deze vindt plaats op vrijdag 3 februari 2022. Alles wat je moet weten over de launch staat hier op een rijtje.

Hoe laat begint de Red Bull-launch?

De Red Bull-launch begint op vrijdag 3 februari 2023 om 15:00 uur 's middags Nederlandse tijd. In New York is het dan 09:00 uur 's ochtends.

Waar vindt de Red Bull launch plaats?

De launch van de nieuwe Red Bull-bolide van Max Verstappen, de RB19, vindt plaats op een wel heel bijzondere locatie: in New York. Om precies te zijn in de Classic Car Club aan de rivier de Hudson.

Waarom wordt de nieuwe Red Bull New York onthuld?

Dat heeft met meerdere zaken te maken. Zo heeft Red Bull veel Amerikaanse sponsoren en is de Amerikaanse markt erg in trek, zeker in de wereld der Formule 1.

Sinds afgelopen jaar is een Amerikaans bedrijf, Oracle, de hoofdsponsor van het Red Bull-team. Zo kunnen zij waarschijnlijk veel relaties uitnodigen op locatie en hoeven er minder mensen naar de andere kant van de oceaan te vliegen.

Verder lijkt er ook een andere, grote onthulling te zullen worden gedaan, mogelijk wat betreft de motorpartner waarmee Red Bull vanaf 2026 in zee gaat. Is dat misschien een hele grote Amerikaanse naam?

Wat kan ik allemaal verwachten van de Red Bull-launch?

Het lijkt zeer onwaarschijnlijk dat Red Bull al helemaal het achterste van haar tong zal laten zien in New York. Het duurt nog 3 weken tot aan de testdagen, dus de nieuwe auto is waarschijnlijk nog niet helemaal klaar.

Bovendien zou het een hele operatie zijn om een gloednieuwe F1-bolide naar New York te verschepen vanuit Groot-Brittannië, dus de kans dat de echte RB19 te zien is the Big Apple, lijkt nihil.

Wel hintte Red Bull al meermaals op een nieuwe kleurstelling. Gaat Red Bull na jaren van continuïteit eindelijk eens wat nieuws laten zien qua livery? We zijn benieuwd. Waarschijnlijk gaan we dus een showbolide zien met een Red Bull-livery.

Max Verstappen en Sergio Perez zijn wel op locatie aanwezig dus van hen zullen we de eerste reacties van het jaar krijgen. Hoe gaat het met ze, hebben ze zin in het nieuwe seizoen en wat zijn hun verwachtingen? Op die vragen krijgen we ongetwijfeld antwoord.

En zoals we eerder al vermeldden, lijkt de kans groot dat Red Bull een andere, grote aankondiging gaat doen. Een motorpartner misschien? Of een andere grote Amerikaanse sponsor? Vrijdagmiddag weten we meer!

Hoe kijk ik live de Red Bull-launch 2023?

Red Bull zendt de gehele launch vanaf 14:30 uur Nederlandse tijd live uit vanuit New York. RacingNews365 is op locatie aanwezig en zal je natuurlijk te allen tijde op de hoogte houden van alle gebeurtenissen rond de launch.

De Red Bull-livestream van de RB19 launch is via de RacingNews365-website te zien. Ook hieronder is de stream al ingevoegd. Het programma zal ruim een uur duren, maar het doek zal al relatief snel van de 'nieuwe' auto gaan.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Presentatie nieuwe Formule 1-auto's 2023 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Opgehelderd Team Redline verklaart 'onzichtbare' crash Verstappen