Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Zo volg je live de 24 uur van Le Mans 2019

De 24 uur van Le Mans vindt dit weekend weer plaats, met Fernando Alonso en Toyota als favoriet en diverse Nederlandse coureurs in het deelnemersveld. Hier lees je hoe je de ontwikkelingen in de race kunt bijhouden.

De 24 uur van Le Mans geldt nog altijd als de bekendste en meest prestigieuze langeafstandsrace ter wereld. Op het Circuit des 24 Heures du Mans, het semi-stratencircuit dat ook wel bekendstaat als het Circuit de la Sarthe, beginnen 61 deelnemers verspreid over vier klasses (LMP1, LMP2, LMGTE Pro en LMGTE Am) om 15:00 uur aan de 87e editie. Grote favoriet voor de overwinning is Toyota: één van de twee auto's wordt dit jaar weer bestuurd door onder meer Fernando Alonso, die in 2018 samen met het Japanse merk voor het eerst Le Mans wist te winnen. Opvallende namen uit Nederland op de deelnemerslijst zijn Renger van der Zande (DragonSpeed, LMP1), Nyck de Vries / Giedo van der Garde / Frits van Eerd (Racing Team Nederland, LMP2), Nick Catsburg (BMW, LMGTE Pro) en Jeroen Bleekemolen (Ford GT, LMGTE Am).

Live de 24 uur van Le Mans volgen

Voor meest opvallende gebeurtenissen, zoals noemenswaardige positiewisselingen en crashes, kun je natuurlijk RacingNews365 in de gaten houden. Onze redactie volgt de race live en houdt je op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen. Zelf kun je de livebeelden van de race bekijken op tv. RTL 7 zendt de volledige race live uit vanaf de start op zaterdag 15 juni om 15:00 uur tot na de finish op zondag 16 juni om 15:00 uur. Het commentaar is van onder meer Jan Lammers en Tom Coronel, terwijl Allard Kalf als pitreporter fungeert. Op Eurosport 1 begint zaterdag om 14:00 uur de voorbeschouwing en wordt de hele race vanaf 15:00 uur live uitgezonden. Zondagoctend vanaf 8:30 uur gaat de live-uitzending verder op Eurosport 2. Ook kun je de race online kijken via de Eurosport Player.

Lees onze preview op de 24 uur van Le Mans 2019

Viaplay
x
LIVE Sprint Shootout Formule 1 GP China 2024