Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Zonder Lewis Hamilton is Mercedes slechts het derde team'

De onderhandelingen tussen Lewis Hamilton en Mercedes bevinden zich naar verluidt in de afrondende fase. Naar verwachting moet Mercedes diep in de buidel tasten om nog enkele jaren vast te houden aan Lewis Hamilton. Terecht, zo meent voormalig Formule 1-coureur Gerhard Berger.

"Zonder Lewis Hamilton zou Mercedes slechts het derde team op de grid zijn" , zo stelt de Oostenrijker die in het verleden zelf uitkwam voor onder andere McLaren, Ferrari en Benetton. "Lewis is de snelste coureur van het veld. Hij maakt in zijn eentje het verschil binnen het team van Mercedes. Dus ja, Mercedes doet er goed aan alles in het werk te stellen om ervoor te zorgen dat Hamilton blijft."

In gesprek met het Duitse Sport Bild verklapt teambaas Toto Wolff ondertussen dat de deal met Hamilton 'zo goed als rond' is: "We zitten helemaal met elkaar op één lijn, maar een dergelijk contract telt zomaar honderd pagina's en evenzoveel afspraken die duidelijk op papier moeten worden gezet. Dat moet eerst gedaan worden, voordat we iets naar buiten kunnen brengen."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"