© McLaren F1

Nieuwsoverzicht

"Zonder Magnussen was een zesde plaats mogelijk geweest"

09 jul. 2018 16:27 René Oudman 0 reacties
Startplaats dertien was volgens Fernando Alonso het maximale, een achtste stek aan de finish kon de Spanjaard vreemd genoeg minder bekoren. De enerverende Grand Prix van Groot-Brittannië leverde de McLaren-coureur vier waardevolle punten op - Alonso meent zelf dat er meer in had gezeten.

“De fans hebben een geweldige show voorgeschoteld gekregen dankzij de Safety Car-fasen. Normaal gesproken zou een achtste plaats voor ons een geweldig resultaat zijn, maar het had nog beter gekund", maalt de tweevoudig wereldkampioen. "Kevin Magnussen duwde me van de baan na de laatste herstart, als dat niet was gebeurd had ik Nico Hülkenberg (finishte als zesde, red.) en Esteban Ocon (zevende) het vuur aan de schenen kunnen leggen."

“Aangezien er geen straf werd uitgedeeld, moesten we Kevin op de baan inhalen. Dat lukte in de laatste ronde. Hopelijk kunnen we in de toekomst op eigen kracht rondrijden in deze positie", analyseert Alonso, wiens teammaat Stoffel Vandoorne uiteindelijk als elfde werd geklasseerd.

“De zaterdag lijkt prestatietechnisch onze zwakste dag te zijn. Op de zondag kunnen we ons echter meten met Renault, Haas en Force India. Conclusie: er moet beter worden gepresteerd in de kwalificatie", trapt Alonso ten slotte een open deur in.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen