Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

"Zonder Verstappen waren McLaren en Renault voor Red Bull geëindigd"

Max Verstappen was in 2019 voornamelijk op zichzelf aangewezen en had vrij weinig aan zijn teamgenoten. Volgens Tim en Tom Coronel was het Oostenrijkse team zonder de Nederlander nergens geweest.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Op geruime achterstand van nummer twee Ferrari werd Red Bull dit seizoen derde in het kampioenschap voor de constructeurs. In zijn eentje was Max Verstappen in 2019 verantwoordelijk voor ongeveer tweederde van het totale aantal punten dat het Red Bull-team wist te verzamele.

In de RacingNews365-podcast wordt dan ook gesteld dat het Red Bull-team zonder de diensten van Verstappen dit seizoen troosteloos achter Ferrari en Mercedes had aangereden: "Stel je eens voor dat Pierre Gasly en Alexander Albon samen het rijdersduo van Red Bull was."

"Dan zouden ze waarschijnlijk elke race gewoon als vijfde en zesde finishen", zo denkt Formule 1-journalist Ruud Dimmers, waarna autocoureur Tim Coronel er nog een schep bovenop doet: "Ik denk zelfs dat McLaren en misschien zelfs Renault in dat geval een goede kans zouden hebben gehad om voor Red Bull te eindigen."

Tom Coronel denkt op zijn beurt dat het voor Verstappen zelf geen fijne situatie kan zijn geweest: "Als je midden in het seizoen weer een nieuwe teamgenoot krijgt, waarvan je denkt 'oh, weer zo'n coureur die zogenaamd bij mij in de buurt moet komen', daar heb je weinig aan. Zulke coureurs kunnen niet de puntjes op de i zetten."

"Red Bull had geen andere keus dan Gasly slachtofferen, maar als het team Max niet had gehad, dan was dit seizoen nooit, maar dan ook nooit zo 'goed' geweest als het nu was. Daarom is Verstappen ook een van de best betaalde coureurs in de Formule 1", aldus Tom Coronel.

Luister hieronder naar de nieuwste F1-podcast van RacingNews365. De gebroeders Coronel, Ruud Dimmers en Jeroen van Inkel nemen het seizoen van Max Verstappen en nog veel meer onder de loep.

17 reacties