Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Oostenrijk 2024

Zonnebrand en poncho's: GP Oostenrijk kent wisselvallige weersvoorspelling

In samenwerking met Weeronline presenteert RacingNews365 het weerbericht voor de Formule 1 Grand Prix van Oostenrijk 2024.

XPB 1219476 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Komend weekend strijkt de Formule 1 weer neer in Oostenrijk. Een Grand Prix op de Red Bull Ring wordt vaak gekenmerkt door prachtige races, veel Nederlandse supporters op de tribunes én extreem wisselvalig weer. Ook dit jaar is er nog een hoop onzekerheid over de weersvoorspellingen rondom de Grand Prix van Oostenrijk.

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen, het wordt zonnig. Extreem zonnig. De vele Nederlanders die komend weekend afreizen naar het Alpenland kunnen het beste maar veel zonnebrand meenemen, want verbranden is iets wat vrij gemakkelijk kan gebeuren in Spielberg. De regio werd de afgelopen tijd geteisterd door stevige (onweers)buien, maar die lijken vrijwel volledig verdwenen zodra het weekend van start gaat.

Op de vrijdag én de zaterdag is de kans op buien zeer klein. Over het algemeen schijnt de zon flink en er staat ook nauwelijks wind. Prima omstandigheden voor de vrije training ens sprintkwalificatie op vrijdag en de sprintrace en kwalificatie op zaterdag. Bezoekers moeten zich overigens wel wapenen tegen de sterke junizon die in de middag zonkracht 8(!) zal bereiken. Zonnebrand en een plekje in de schaduw is dus geen overbodige luxe. Op beide dagen zal het rond de 30 graden zijn en kan de temperatuur  van het asfalt oplopen tot maar liefst 60 graden. Ook de coureurs gaan het dus merken dat het extreem warm wordt in Oostenrijk.

De tekst gaat verder na de afbeelding.

Poncho's geen overbodige luxe

Ook op de zondag wordt het erg warm. Tijdens de dag van de race zal de temperatuur opnieuw oplopen richting de 30 graden en ook de asfalttemperatuur zal weer flink stijgen richting de 50/60 graden. Later op de dag komen in Oostenrijk regen- en onweersbuien tot ontwikkeling. Het lijkt er echter op dat deze vooral in Tirol en Salzburgerland tot ontwikkeling komen en dat het rond Spielberg tijdens de race droog blijft. 

Toch is het geen overbodige luxe om een poncho mee te nemen, want de regio rondom Spielberg heeft vaak genoeg bewezen vrij onvoorspelbaar te zijn. De Alpen omringen het circuit, wat er voor kan zorgen dat wanneer de buien in de buurt komen, ze niet makkelijk weg kunnen trekken. In dat geval belooft het een zeer natte zondag te worden, mét hoge temperaturen. Wat dat voor de bandenslijtage betekend, is iets voor de teams om uit te vogelen.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Oostenrijk 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Ook interessant:

Verstappen bewijst dat Red Bull aan de bak moet

De Grand Prix van Spanje, zo werd gezegd, moest het nodige duidelijk maken over de onderlinge verhoudingen in de Formule 1. Dus welke conclusies kunnen getrokken worden? Het podcastpanel geeft antwoord.

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership