Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Zoon Ferrari-oprichter: "Dat mist Leclerc in vergelijking met Verstappen"

Piero Ferrari is onder de indruk van Red Bull-rijder Max Verstappen en vindt dat de coureurs van 'zijn' team, Charles Leclerc en Carlos Sainz, nog iets missen.

Op dit moment kan niemand om de dominantie van Max Verstappen heen. In de meest recente Formule 1-race, de GP van Miami, won de Nederlander vanaf de negende startplaats, terwijl teamgenoot Sergio Perez vanaf poleposition niet kon winnen. Op dit moment is de regerend wereldkampioen in topvorm en dat valt ook op bij de concurrenten. Piero Ferrari, de zoon van Enzo Ferrari (de oprichter van), spreekt vol lof over Verstappen. "Hij is onwijs snel en hij reed al in de Formule 1 toen hij nog niet eens een rijbewijs in bezit had", zo looft Piero de Limburger in gesprek met Autosprint . "Ik was erbij toen hij zijn eerste overwinning boekte in Barcelona." "Hij heeft daarna nog fouten gemaakt en wat crashes gehad, maar hij is nog jong en beschikt nu al over veel ervaring. Hij is een zeer grote coureur die nu op de piek van zijn carrière zit", aldus de Ferrari-prominent.

Leclerc en Sainz

Ook over de huidige Ferrari Formule 1-coureurs is Piero lovend, al ziet hij nog wel een paar verbeterpunten in vergelijking met WK-leider Verstappen. "Charles beschikt over dezelfde snelheid als Verstappen, maar hij mist nog wat ervaring op het gebied van het aantal verreden GP's. Leclerc kan nog groeien, hij zal groeien..." En Sainz? "Bravo! Ik denk nog niet dat we zijn volle potentieel hebben gezien, maar daar wachten we op", aldus Piero Ferrari.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"