© FIA F3 European Championship

Nieuwsoverzicht

Zoon Michael Schumacher (19) boekt eerste Formule 3-zege

28 jul. 2018 11:32 René Oudman 0 reacties
Mick Schumacher, de negentienjarige zoon van Formule 1-legende Michael Schumacher, heeft de ban eindelijk gebroken. De jongeling won voor de eerste keer in zijn autosportcarrière een race in de Formule 3. Op de baan waar zijn vader zesmaal een Grand Prix won, Spa-Francorchamps, reed Schumacher junior zaterdagochtend als eerste onder het zwartwit-geblokt door.

Mick Schumacher had zich in het Formule 3-weekend, dat drie races telt, op pole gekwalificeerd voor de tweede omloop. De jonge Duitser kwam echter niet goed van zijn plaats en zag de hoop op een overwinning zodoende door het putje gaan. Voor de derde en laatste wedstrijd vertrok de jonge Schumacher vanaf P7, om op een typische Schumacher-manier naar voren te rijden.

Op een nat Spa-Francorchamps knokte Mick Schumacher zich naar de koppositie. Vooral de manier waarop hij zijn laatste twee concurrenten passeerde was om door een ringetje te halen. Marcus Armstrong en Robert Shwartzmann, teamgenoten van Schumacher bij Prema, werden rond de iconische Eau Rouge-bocht op fenomenale wijze ingehaald.

Schumacher boekte zijn eerste profzege sinds hij op 29 januari 2017 een race in de MRF Challenge op zijn naam wist te schrijven.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen