Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Zoontje Barrichello zet eerste stap op Amerikaanse autosportladder

Een bekende naam treedt in 2019 toe tot de Mazda Road To Indy, oftewel de juniorklassen onder de IndyCar Series. Eduardo Barrichello, het 17-jarige zoontje van elfvoudig Grand Prix-winnaar Rubens Barrichello, heeft een zitje in de USF2000-serie veroverd.

De USF2000 is onder de Nederlanders bekend dankzij Rinus van Kalmthout (18), die in 2017 vicekampioen in die klasse werd. Vanuit de USF2000 kunnen coureurs opstromen naar de Pro Mazda en de Indy Lights, om uiteindelijk in de IndyCar Series terecht te komen. Van Kalmthout rijdt in 2019 in de Indy Lights.

Barrichello junior stapt in bij Miller Vinatieri Motorsports, nadat hij in 2018 een compleet seizoen in de Amerikaanse Formule 4 had gedraaid. Dat was overigens geen doorslaand succes: de zeventienjarige Eduardo werd slechts twintigste in het eindklassement, twee achtste plaatsen waren zijn beste resultaten. "Ik ben ontzettend blij dat ik middels Miller Vinatieri Motorsports mijn eerste stappen in de Mazda Road To Indy kan zetten", liet Barrichello weten. "Sinds mijn tijd in de karting kijk ik al met een schuin oog naar de racerij in de Verenigde Staten en om het dan nu voor elkaar te krijgen, is erg speciaal. Het plan is om zoveel mogelijk te testen voor de eerste race van het seizoen, maar stiekem tel ik al af naar de openingsrace in St. Petersburg." Eduardo Barrichello woont in Orlando, Florida, maar komt voor het land van zijn vader Rubens uit: Brazilië.

Viaplay
x
Max Verstappen geeft waarschuwing af: "Zal zijn tol eisen"