Zoontje Barrichello zet eerste stap op Amerikaanse autosportladder

28 nov. 2018 08:37 René Oudman 0 reacties
Een bekende naam treedt in 2019 toe tot de Mazda Road To Indy, oftewel de juniorklassen onder de IndyCar Series. Eduardo Barrichello, het 17-jarige zoontje van elfvoudig Grand Prix-winnaar Rubens Barrichello, heeft een zitje in de USF2000-serie veroverd.

De USF2000 is onder de Nederlanders bekend dankzij Rinus van Kalmthout (18), die in 2017 vicekampioen in die klasse werd. Vanuit de USF2000 kunnen coureurs opstromen naar de Pro Mazda en de Indy Lights, om uiteindelijk in de IndyCar Series terecht te komen. Van Kalmthout rijdt in 2019 in de Indy Lights.

Barrichello junior stapt in bij Miller Vinatieri Motorsports, nadat hij in 2018 een compleet seizoen in de Amerikaanse Formule 4 had gedraaid. Dat was overigens geen doorslaand succes: de zeventienjarige Eduardo werd slechts twintigste in het eindklassement, twee achtste plaatsen waren zijn beste resultaten.

"Ik ben ontzettend blij dat ik middels Miller Vinatieri Motorsports mijn eerste stappen in de Mazda Road To Indy kan zetten", liet Barrichello weten. "Sinds mijn tijd in de karting kijk ik al met een schuin oog naar de racerij in de Verenigde Staten en om het dan nu voor elkaar te krijgen, is erg speciaal. Het plan is om zoveel mogelijk te testen voor de eerste race van het seizoen, maar stiekem tel ik al af naar de openingsrace in St. Petersburg."

Eduardo Barrichello woont in Orlando, Florida, maar komt voor het land van zijn vader Rubens uit: Brazilië.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen