Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Zorgen om FIA-wedstrijdleider Masi: "Hoop dat het goed met hem gaat"

Jean Todt heeft zijn zorgen geuit over Michael Masi na de gebeurtenissen tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi. De voormalig FIA-president hoopt dat het goed gaat met de wedstrijdleider van de Formule 1.

Jean Todt vreest dat het niet helemaal goed gaat met Michael Masi. De wedstrijdleider van de FIA kwam onder vuur te liggen na het incident tijdens de slotfase van de GP van Abu Dhabi, waarbij hij koos om nog één ronde te laten racen. Max Verstappen won hierdoor de wereldtitel van Lewis Hamilton in de allerlaatste ronde van de race. Sindsdien heeft Masi veel kritiek over zich heen gekregen van onder meer Mercedes en haar fans. Ook is er een groot onderzoek gestart door de FIA en de beslissingen van Masi, waarvan de uitslag op 18 maart bij de start van het nieuwe Formule 1-seizoen wordt gedeeld.

Todt had een gesprek met Masi in Abu Dhabi

Het is nog niet duidelijk of Masi zijn rol als wedstrijdleider mag en kan behouden. Todt staat in ieder geval achter zijn voormalig FIA-collega en hoopt dat de Australiër niet al te veel zit met de gebeurtenissen van de afgelopen tijd. "Ik heb met hem gesproken", zegt hij tegen Sky Sports . "Niet over wat er allemaal gebeurd is in Abu Dhabi, maar gewoon over hem als persoon." De Fransman, die sinds december geen FIA-president meer is, uit zijn zorgen. "Ik hoop dat het goed met hem gaat."

'De Formule 1 komt hier weer bovenop'

McLaren-baas Zak Brown is ondertussen optimistisch over de positie van Masi en de nasleep van de GP van Abu Dhabi. "De F1 kan zijn geloofwaardigheid zeker weer terugkrijgen. Het is niet de eerste keer dat een wedstrijdleider een controversiële beslissing maakt. Deze is erg groot, maar de sport zal er van leren." "Het enige waarin ik een beetje teleurgesteld ben, is dat we tot aan de start van het nieuwe seizoen moeten wachten op de uitslag van het onderzoek. Het duurt niet lang om zoiets te onderzoeken. Laten we het afhandelen en tijdens de eerste race van het jaar praten over de eerste race van het jaar. Niet over de laatste race van vorig jaar."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"