Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Las Vegas 2023

Zorgen om pitstraat Grand Prix Las Vegas nemen toe

In aanloop naar de Grand Prix van Las Vegas komen er steeds meer items op sociale media en nieuwswebsites die betrekking hebben op de pitstraat van het stratencircuit. Veel fans zijn van mening dat de onhandige ligging van de uitgang van de pits voor gevaarlijke situaties kan zorgen...

Las Vegas pit exit
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © F1 Las Vegas

Las Vegas Grand Prix pitstraat | Een opvallende lay-out

Het circuit van Las Vegas heeft een opvallende lay-out, met een enorm lang recht stuk over de befaamde Strip van de wereldstad en maar liefst zeventien (officieel dan) bochten. De eerste bocht is een relatief trage doordraaier naar links, welke paralel loopt aan de pitstraat. Dat zorgt voor een spectaculair shot, maar ook voor zorgen.

Het punt waar de coureurs daadwerkelijk de pitstraat verlaten zou volgens veel F1 fans midden op de racelijn liggen, enigszins vergelijkbaar met hoe het de lay-out van Monaco is vormgegeven - maar dan erger. Daarnaast is de pit exit extreem smal, wat het allemaal niet makkelijker maakt. Op onderstaande afbeelding wordt duidelijk waar men het over heeft.

Tekst gaat verder onder afbeelding.

The Las Vegas Grand Prix map and track layout © Liberty Media

Lage temperaturen maken het extra link

Naar verwachting zullen de temperaturen in Las Vegas komend weekend onder de tien graden Celsius zijn, iets dat niet ideaal is voor de banden van een Formule 1-auto. Alleen daar zijn al zorgen over binnen de wereld der Formule 1. Maar juist deze smalle pitstraat op ijskoude banden verlaten, kan voor chaos zorgen, zo lijkt het. Wat denk jij: dient de organisatie het circuit nog aan te passen voorafgaand aan komend weekend?

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Formule 1 GP Las Vegas 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'