Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2023

Zoveel miljard dollar is de Formule 1 waard

Liberty Media, het moederbedrijf van de Formule 1, is volgens het zakenblad Forbes het meest waardevolle sportbedrijf ter wereld.

Abu Dhabi start
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images / Red Bull Content Pool

Liberty Media staat bovenaan de lijst met de meest waardevolle sportbedrijven ter wereld. De top 25, opgesteld door het Amerikaanse Forbes, is samen goed voor maar liefst 173 miljard dollar (zo'n 159 miljard euro). Liberty Media is hierbij zo'n 21 miljard waard, zo schat het zakenblad.

Dit komt niet volledig door de Formule 1: Liberty heeft naast de koningsklasse van de autosport ook de Amerikaanse honkbalclub Atlanta Braves in handen, maar het grootste deel van de waarde komt van de F1. Hier hangt volgens Forbes een 'prijskaartje' van 17,1 miljard dollar aan (inclusief schulden), zo'n 15,7 miljard euro.

Forbes brengt de schatting naar buiten vlak na bekend werd dat Saoedi-Arabië mogelijk een bod heeft gedaan de F1 over te nemen voor zo'n twintig miljard dollar, wat dus niet erg ver van de waarde af zit. Van een verkoop kwam het echter niet.

Ook interessant:

5 dingen die je nog niet wist van Max Verstappen

In de gesloten wereld van de Formule 1 is het niet altijd makkelijk om dicht bij de Formule 1-coureurs te komen. Maar wie schuilen er nu werkelijk achter die keurige PR-praatjes? In deze video stippen we vijf dingen aan die je misschien nog niet wist van een F1-coureur. Deze keer: Max Verstappen!

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Wie o wie? Marko wijst Verstappens grootste concurrent aan voor GP Australië