Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Zoveel tijd verloor Verstappen door de schade aan zijn auto

Max Verstappen moest het met de vierde plaats doen in de kwalificatie voor de Grand Prix van Groot-Brittannië. De Nederlander had ongekend veel schade na een uitstapje in Q1 en onthult hoeveel tijd hij daardoor verloor.

Verstappen Qualifying Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen kende geen optimale kwalificatie op Silverstone. In Q1 begon het ineens te regenen en schoot de Nederlander door het grind. Het gevolg? Veel vloerschade en tijdverlies. Verstappen eindigde uiteindelijk op de vierde plaats en stelt dat hij er het maximale eruit heeft gehaald.

"Dat denk ik wel", vertelt Verstappen bij Viaplay. "In Q1 schoot ik door het grind, omdat het begon te regenen in die bocht. Ik verloor 100 downforcepunten en als je naar de vloer kijkt, ziet het er niet goed uit. Er zitten allemaal gaten in de vloer, dus dan ben ik eerlijk gezegd nog blij met de vierde plaats. De reparaties hielpen wel, maar een kapotte vloer blijft kapot."

Hoeveel scheelde het voor Verstappen qua tijd? "Heel veel. Dan praat je over meer dan een seconde. Uiteindelijk is het natuurlijk iets minder geworden, maar met dat gat naar pole ben ik wel tevreden. We gingen in Q1 als één van de laatsten naar buiten en hadden niet verwacht dat het begon te regenen. Ik kwam daar aan in mijn snelste ronde en kon niets doen. Ik remde al, want ik had regen op mijn vizier. Uiteindelijk raakte ik de muur gelukkig niet, want dan was het helemaal klaar geweest. De rest van de kwalificatie was echter wel een beetje om zeep."

Dus Verstappen had op poleposition kunnen staan? Ja, dat had gekund. Dan moet je geen schade hebben. Het is ongelukkig dat het net begon te regenen toen ik daar aan kwam. We zien het in de race vanzelf wel. McLaren is doorgaans heel snel en goed op de banden. Hopelijk kunnen we met ze vechten."

Ook interessant:

Win gouden tickets voor GP België!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op gouden tickets!

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership