Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Zwaar gecrashte F3-rijdster Floersch geeft zelf update

Naar omstandigheden maakt de 17-jarige Sophia Floersch, de jongedame die op zondagochtend (Nederlandse tijd) zo vreselijk hard crashte op het Guia Circuit in Macau, het goed. De Duitse rijdster van het Nederlandse team Van Amersfoort Racing liet dat middels haar sociale media weten.

Omstanders en televisiekijkers hielden hun hart vast toen de beelden van de gecrashte Floersch werden getoond. De jonge Duitse was de controle over het stuur verloren voor de krappe rechterknik van Lisboa.

Vervolgens schoof Floersch op volle snelheid achterwaarts over een concurrent heen, waarop ze over de vangrails tegen een hekwerk aan ramde. De Macau Grand Prix, de prestigieuze Formule 3-race waaraan ze deelnam, werd vervolgens voor meer dan een uur stilgelegd. "Ik wil iedereen laten weten dat ik oké ben, maar dat ik wel geopereerd moet worden", laat Floersch een aantal uren na haar ongeluk via Twitter weten. "Er wordt goed voor me gezorgd. Bedankt voor alle lieve berichtjes." Floersch heeft naar alle waarschijnlijkheid een ruggewervel gebroken. Ook Sho Tsuboi, de rijder waarover ze zich lanceerde, is met rugklachten in het ziekenhuis van Macau opgenomen. Hoe de geraakte fotografen en de marshal er aan toe zijn, is niet bekend. Oo zij liggen in het hospitaal. De belangrijke Formule 3 World Cup werd na een uur reperatiewerkzaamheden hervat. Red Bull-junior Dan Ticktum bleek oppermachtig, Europees kampioen Mick Schumacher kwam niet verder dan P5.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'