Zwaar gecrashte F3-rijdster Floersch geeft zelf update

18 nov. 2018 14:05 René Oudman 0 reacties
Naar omstandigheden maakt de 17-jarige Sophia Floersch, de jongedame die op zondagochtend (Nederlandse tijd) zo vreselijk hard crashte op het Guia Circuit in Macau, het goed. De Duitse rijdster van het Nederlandse team Van Amersfoort Racing liet dat middels haar sociale media weten.

Omstanders en televisiekijkers hielden hun hart vast toen de beelden van de gecrashte Floersch werden getoond. De jonge Duitse was de controle over het stuur verloren voor de krappe rechterknik van Lisboa.

Vervolgens schoof Floersch op volle snelheid achterwaarts over een concurrent heen, waarop ze over de vangrails tegen een hekwerk aan ramde. De Macau Grand Prix, de prestigieuze Formule 3-race waaraan ze deelnam, werd vervolgens voor meer dan een uur stilgelegd.

"Ik wil iedereen laten weten dat ik oké ben, maar dat ik wel geopereerd moet worden", laat Floersch een aantal uren na haar ongeluk via Twitter weten. "Er wordt goed voor me gezorgd. Bedankt voor alle lieve berichtjes."

Floersch heeft naar alle waarschijnlijkheid een ruggewervel gebroken. Ook Sho Tsuboi, de rijder waarover ze zich lanceerde, is met rugklachten in het ziekenhuis van Macau opgenomen. Hoe de geraakte fotografen en de marshal er aan toe zijn, is niet bekend. Oo zij liggen in het hospitaal.

De belangrijke Formule 3 World Cup werd na een uur reperatiewerkzaamheden hervat. Red Bull-junior Dan Ticktum bleek oppermachtig, Europees kampioen Mick Schumacher kwam niet verder dan P5.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen