Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Zwaar gefrustreerde Haas-reservecoureur haalt hard uit naar team

Aankomend weekend zal Pietro Fittipaldi achter het stuur van de Haas-bolide in Bahrein plaatsnemen, omdat Romain Grosjean niet hersteld is van zijn megacrash. De andere reservecoureur, Louis Deletraz, is daar niet echt van gediend.

Formule 2- en Haas-reservecoureur Louis Deletraz werd eerder deze week gepasseerd voor het stoeltje van Romain Grosjean toen het bij Haas bekend werd dat de Fransman aankomend weekend niet in actie zou kunnen komen vanwege zijn blessure. Haas heeft twee reservecoureurs in dienst: Pietro Fittipaldi (links op de bovenstaande foto) en Louis Deletraz. De 24-jarige Braziliaan presteerde de laatste jaren niet veel. Hij werd in 2019-2020 vijfde in de Aziatische Formule 3 en in 2019 werd hij vijftiende in de DTM-klasse. De kleinzoon van tweevoudig wereldkampioen Emerson Fittipaldi werd echter verkozen boven Deletraz, die een beter cv voor kan leggen. Ten eerste is de 23-jarige Zwitser momenteel naast zijn rol als reservecoureur ook gewoon actief. Hij staat momenteel zevende in het sterk bezette Formule 2-kampioenschap en reed afgelopen weekend een ijzersterke race, waarin hij van de zestiende naar de derde plaats oprukte. Het was zijn vierde podium van het jaar. De beslissing van zijn team is dan ook niet goed gevallen bij de coureur, zo blijkt wel uit zijn reacties op sociale media. Toen Lewis Hamilton dinsdag besmet bleek met het coranavirus solliciteerde hij openlijk naar het Mercedes-stoeltje, zij het met een dikke knipoog. De begeleidende tekst sprak echter boekdelen. "Hoi Mercedes. Ik ben in Bahrein, ik heb een superlicentie en Haas maakt geen gebruik van me. Ook stond ik twee dagen geleden nog op het podium. Please?" Een dag later deed hij er nog een schepje bovenop. Toen Williams aankondigde dat reservecoureur Jack Aitken de tijdelijk naar Mercedes vertrekkende George Russell zou vervangen voor de GP van Sakhir, deelde Deletraz nog een sneer uit naar Haas. "Gefeliciteerd Jack, Williams en Mercedes. Een keuze die is gebaseerd op prestaties. Het is mooi om een team te zien dat respect heeft voor haar coureurs." Ongetwijfeld maakt de coureur, die bezig is aan zijn derde seizoen in de Formule 2, geen vrienden bij het Haas-team met zijn opmerkingen op de sociale media.

1334034403996168194

Congrats Jack, Williams & Mercedes. A choice based on pure performance. It’s nice to see a team with respect to its drivers. https://t.co/jfDO4gWClK — Louis Delétraz (@LouisDeletraz) December 2, 2020

1333692969782829056

Louis... Lewis... Don’t need to change much on the entry list. Just want to make the paperwork easier. https://t.co/EpJUBDu9Qw — Louis Delétraz (@LouisDeletraz) December 1, 2020

Romain Grosjean overleefde een horrorcrash tijdens de GP van Bahrein. Max Verstappen was allerminst onder de indruk van Alexander Albon en voert de druk op Red Bull op. Dit en meer in de F1-podcast van RacingNews365 met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen, die hieronder is te beluisteren.

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje