Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Zwaar teleurgestelde Verstappen: "Dit is gewoon volkomen kut"

Max Verstappen leek op weg te zijn naar een dominante pole in Singapore, maar het team riep hem op zijn ronde af te breken. Hierdoor start de Red Bull-coureur slechts als achtste.

Verstappen Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images / Red Bull Content Pool

Max Verstappen vloog over het opdrogende asfalt in Singapore en het plan van Red Bull leek perfect te werken: Verstappen kon als laatste van de toppers zijn vliegende ronde afmaken en zat na twee sectoren bijna een volle seconde onder de pole tijd van Charles Leclerc.

Plots klonk op de radio de call om de ronde af te breken tot groot ongenoegen van Verstappen. De simpele reden van de call was dat er te weinig brandstof aan boord van de RB18 was.

"Dit is natuurlijk helemaal kut. Je gooit er brandstof voor vijf ronden in en je wilt er zes rijden... die logica die klopt natuurlijk niet. Dat zie je natuurlijk ook gewoon en ik had die ronde ervoor gewoon af moeten maken, als je toch weet dat het niet gaat lukken de ronde daarna. Op een of andere manier kwamen we daar te laat achter", waarmee Verstappen verwijst naar zijn snelle ronde (met twee paarse sectoren) die hij van het team moest afbreken omdat hij Pierre Gasly snel naderde en anders geen kans had op nog een vliegende ronde.

De balans van de auto was goed en het harde werk van Red Bull om de voorkant te verbeteren zorgde voor snelle rondetijden, maar Verstappen ziet het voor de race somber in: "Je kan dat nu allemaal in het putje gooien als je als achtste moet starten. Het is hier super lastig om in te halen en de snelheid zat er goed in, zeker in deze omstandigheden. Dan moet je op de limiet gaan en het zag er allemaal goed uit."

Verstappen reed dit seizoen al diverse prachtige inhaalraces, die hij zelfs winnend afsloot. In Singapore achter de Nederlander kans op een nieuwe zege nu erg klein.

"Hier in Singapore wordt het een lastig verhaal. Het is warm en alles wordt heet als je achter een andere auto rijdt, de banden worden warm. Op dit moment denk ik dat ik gewoon even terug naar het hotel moet gaan en tot rust moet komen, want nu heb ik er niet zoveel zin in."

Verstappen was witheet direct nadat hij de call kreeg om zijn vliegende ronde af te breken. Bekijk hieronder de reactie van de Nederlander op de call.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Singapore 2022 RN365 Nieuwsdossier

26 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Exclusief Verstappen pareert Leclerc: 'Hij verloor de F1-wereldtitel al eerder'