Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Zwakke Ferrari-motor maakt ondergang Alfa Romeo compleet

Voor Alfa Romeo zijn er weinig positieve punten te bespeuren in 2020. Het Formule 1-seizoen was er voor het Alfa-team een om snel te vergeten, zeker als je weet hoe het team de afgelopen twee jaar scoorde.

Net als Haas moest Alfa Romeo flink wat motorvermogen inleveren toen ze de 2020-motor aangeleverd kregen van Ferrari. Het grote Italiaanse team moest op de blaren zitten nadat ze het grijze (motor)gebied hadden opgezocht. Tot overmaat van ramp was ook de Alfa Romeo C39 zelf niet bepaald een goede bolide, dus moest het zich opmaken voor een tegenvallend seizoen. En dat werd het ook. Weliswaar is het eindresultaat in het kampioenschap voor de constructeurs niet slechter dan de vorige twee jaren, de achtste plaats, de hoeveelheid punten die het Zwitserse team wist binnen te slepen was beschamend weinig: 8 stuks, tegenover 57 vorig jaar. Daardoor wist het team alleen de huidige F1-dwergen Haas en Williams achter zich te laten. Alleen als de chaos compleet uitbrak wist Alfa Romeo in 2020 wat puntjes bij elkaar te schrapen, maar een echte vuist tegen de teams uit het middenveld wisten Kimi Raikkonen en Antonio Giovinazzi gedurende het jaar niet te maken. In de races in Oostenrijk, Toscane en Imola, waarbij vele coureurs uitvielen, profiteerde het duo van de problemen en scoorden ze punten. Tekst gaat verder onder de afbeelding .

Aan het einde van het jaar leek Alfa Romeo zich langzaam maar zeker los te wurmen van de twee concurrenten in de achterhoede, maar al met al was het een seizoen om snel te vergeten voor het team uit Hinwill. In 2021 moet en zal het beter gaan voor het team van teambaas Frederic Vasseur. Op het coureursvlak heeft Alfa Romeo gekozen voor constantheid. Zowel oude rot Raikkonen als de (niet meer zo) jonge hond Giovinazzi zullen nog minstens een jaar lang te bewonderen zijn in de wit-rode kleuren. Het team hoopt in 2021 beschikking te krijgen over een sterk verbeterde Ferrari-motor, die ervoor moet zorgen dat de aansluiting met het middenveld weer gevonden wordt. Want die aansluiting hebben de coureurs al sinds de tweede seizoenshelft van 2019 niet meer gehad. Er moet een schepje bovenop als het team in 2021 ook punten wil halen in de races die niet uitdraaien op een totale chaos. Anders zit er samen met Haas en Williams weer een lang seizoen in de achterhoede aan te komen. Eindstand WK: 8 Aantal WK-punten: 8 Rapportcijfer: 4 Red Bull ging met Max Verstappen voor de wereldtitel in 2020, maar uiteindelijk domineerde Lewis Hamilton. Zelfs de mooie woorden van Helmut Marko konden daar niets aan veranderen. Waar ging het mis voor Red Bull en Verstappen? RacingNews365 analyseert het seizoen van Verstappen in onderstaande video.

D-vVRmvaeKY

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'