Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Viaplay

Groot Viaplay-nieuws over F1 in Nederland: aandeelhouders vellen definitief oordeel

Deze woensdag kwamen de aandeelhouders van Viaplay bij elkaar om te stemmen over grote plannen.

Viaplay-Ho-Pin-Tung-Mike-Hezemans-F1-RacingNews365
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Begin december maakte Viaplay verregaande maatregelen bekend om het bedrijf weer in de lift te krijgen. De Scandinavische streamingsdienst kende een lastige periode en vertrok daarom uit verschillende landen. Sinds juli werd ongeveer dertig procent van het werknemersbestand ontslagen en vanaf het nieuwe jaar gaat de focus uitsluitend op Scandinavië én Nederland, waar de doelen wel behaald worden. Viaplay bezit in Nederland de uitzendrechten van onder meer de Formule 1, de Premier League, de Bundesliga en de Professional Darts Corporation (PDC).

Volgens het bedrijf 'waarborgt Nederland de winstgevendheid en voegt het verdere waarde toe voor de sportabonnees en F1-fans.'

De afgelopen maanden heeft het bedrijf achter de schermen een nieuwe strategie geïmplementeerd, waarmee veel kosten bespaard moeten worden. Het bedrijf vertrekt uiteindelijk definitief uit Groot-Brittannië, de Baltische Staten en Polen. Voor het eerstgenoemde land heeft Viaplay al een koper gevonden, uiterlijk in de zomer van 2025 worden de andere markten verlaten.

Alle maatregelen gingen gepaard met een grote kapitaalinjectie, die deze ochtend in een belangrijke aandeelhoudersvergadering werd besproken. De kapitaalinjectie zou er namelijk voor zorgen dat de al uitgegeven aandelen minder waard werden.

Goedgekeurd

De aandeelhouders zijn, in navolging van de obligatiehouders eerder deze week, akkoord gegaan met de plannen voor herkapitalisatie. Het Scandinavische bedrijf heeft alle lichten nu dus op groen staan. Het betekent dat het bedrijf op de korte termijn in ieder geval niet meer in zwaar weer zit en men nu uit het dal kan kruipen. F1 zal dit jaar dus ook gewoon in Nederland te zien zijn.

Het contract voor de F1-uitzendrechten voor de Nederlandse markt loopt eind dit jaar af. Viaplay zal dus een nieuwe deal met F1 moeten sluiten als men de rechten wil behouden voor 2025 en verder. Het bedrijf lijkt daar wel vol voor te willen gaan, aangezien ze er alles aan doen om Nederland als enige markt naast de Scandinavische en Finse markt te behouden.

Praat mee!

Viaplay
x
FIA geeft uitleg over cruciaal safety car-moment met Norris in Miami