Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Acht Formule 1-vraagstukken om nauwlettend in de gaten te houden

Natuurlijk kijkt iedereen reikhalzend uit naar de titelstrijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton, maar er is meer aan de hand in de Formule 1. De komende vraagstukken zullen of willen we de komende maanden graag beantwoord zien.

Natuurlijk vraagt iedereen zich af wie er kampioen wordt, maar er gebeurt daarnaast nog veel meer in de Formule 1. Enkele vraagstukken die de komende maanden beantwoord zullen worden.

Hoe lang blijft Red Bull doorontwikkelen?

Bijna alle Formule 1-teams zijn al zo goed als gestopt met het ontwikkelen van de wagen, maar Red Bull zegt nog gestaag door te gaan met het introduceren van updates voor de RB16B van Verstappen en Perez. Als de rest is gestopt, is de vraag hoe lang Red Bull die ontwikkeling doorzet. Op de achtergrond zijn ze absoluut ook druk bezig met de RB18 van 2021, maar de focus ligt naar eigen zeggen nog niet de volle 100% op de volledig nieuwe wagen. Wanneer gebeurt dat wel en welke factoren wegen daarin mee? Blijft Red Bull zolang de strijd nog niet beslist is doorontwikkelen, of gaat de focus sowieso op een bepaald moment naar 2022, ongeacht wat de tussenstand in de titelstrijd is?

Lukt het Norris om Bottas en Perez voor te blijven?

Wie had dat aan de vooravond van het seizoen verwacht? Lando Norris op P3 halverwege het seizoen? Wij in ieder geval niet. Alleen Max Verstappen en Lewis Hamilton zijn beter dan de jonge McLaren-coureur, maar Sergio Perez en Valtteri Bottas, die in principe beter materiaal hebben, zitten hem op de hielen. Hij scoorde in tien van de elf races en werd alleen in Hongarije uitgeschakeld door Bottas. Als hij zo constant blijft presteren en zijn concurrenten van Mercedes en Red Bull zo blijven kwakkelen, dan is het helemaal geen ondenkbaar scenario dat Norris ook over vier maanden nog op de derde plak staat in het kampioenschap.

Wie krijgt het tweede Mercedes-stoeltje?

Wordt het George Russell, of wordt het toch gewoon Valtteri Bottas? Het zal een hoofdpijndossier zijn voor Toto Wolff, die het risico loopt om Russell kwijt te raken als hij de jonge Brit niet naast Hamilton zet. Bottas hoopt op zijn beurt dat hij het hulpje van Hamilton mag blijven bij Mercedes. Wat gaat Toto doen?

Zet Kimi Raikkonen een punt achter zijn F1-carrière?

Hij rijdt al twintig jaar - minus een paar jaren 'pauze' - rond in de koningsklasse van de autosport en het beste lijkt er al een paar jaar of te zijn. Toch rijdt hij nog 'vrolijk' zijn rondjes namens Alfa Romeo, maar het is nog maar zeer de vraag of de Fin er nog een jaar achteraan plakt of dat zijn team nog een jaar met hem door wil gaan.

Kunnen Perez en Bottas hun teamgenoten helpen?

In de eerste helft van het jaar waren deze twee mannen simpelweg te wisselvallig. Op een enkele race na reden ze op gepaste afstand achter de twee andere coureurs of kwamen ze simpelweg niet in het verhaal voor. Als ze zich willen onderscheiden en hun stoeltje willen behouden, dan moeten ze er echt een extra schepje bovenop doen in de tweede seizoenshelft.

Kan Ricciardo zijn oude vorm weer terugvinden?

Bij Red Bull en ook bij Renault schitterde hij zo nu en dan, maar bij McLaren is de oude Ricciardo vooralsnog nergens te bekennen. Hij reed weliswaar een vijftigtal punten bij elkaar in de eerste seizoenshelft, zijn teamgenoot deed het meer dan twee keer zo goed! Hij weet nog niet uit de McLaren MCL35M te persen wat Norris wel lukt, maar wie weet verandert dat in de tweede seizoenshelft wel. En anders begint hij volgend jaar gewoon met een nieuwe auto weer van voor af aan.

Kan Haas een puntje (of twee?) scoren?

Tot op heden is Haas het lelijke eendje van de Formule 1 in 2021. Nog geen enkele keer kwamen ze in de buurt van punten. Een keer schopte Mick Schumacher het tot Q2, maar dat kwam door zijn eigen crash, waardoor andere coureurs geen snellere tijd meer neer konden zetten. Alfa Romeo en Williams hebben wel al wat punten gescoord, dus alleen bij de Amerikaanse renstal staat de teller op nul. Het wordt een enorme uitdaging om punten te halen en realistisch gezien kan het alleen tijdens verschrikkelijk chaotische races met veel uitvallers en schadegevallen.

Kunnen we een nieuwe GP-winnaar krijgen?

Vorig jaar waren het Pierre Gasly en Sergio Perez, dit jaar is het Esteban Ocon die zich aan het lijstje met Grand Prix-winnaars heeft toegevoegd. Kan zich nog iemand melden om met de overwinning aan de haal te gaan zodra de andere toppers het af laten weten? Lando Norris en Carlos Sainz zijn de eerste namen die bij ons naar boven komen borrelen.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'