Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Felipe Massa

Advocaten Massa vragen om support Hamilton in nasleep 'Crashgate'

Het juridische team van Felipe Massa heeft de deadline voor de FIA en de FOM om te reageren op 'Letter Before Claim' verlengd tot half oktober en vraagt om de support van niemand minder dan Lewis Hamilton, die mogelijk zijn 2008-titel kan kwijtraken.

Felipe Massa
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Felipe Massa is nog steeds van plan om juridische stappen te ondernemen naar aanleiding van het 'Crashgate'-schandaal dat de Formule 1 in 2008 op zijn grondvesten deed schudden. Massa won dat jaar net niet de wereldtitel en zag hoe Lewis Hamilton na de laatste race als kampioen gekroond werd.

Later bleek dat dit jaar 'Crashgate' plaatsvond, waarbij Renault Nelson Piquet jr. opzettelijk zou hebben laten crashen, zodat Fernando Alonso de Grand prix van Singapore kon winnen. Als de race uitslag van dit incident geschrapt zou worden, zou Massa de wereldkampioen van 2008 zijn.

Begin dit jaar begon de Braziliaan een rechtszaak naar aanleiding van een interview van Bernie Ecclestone. Hij was destijds F1-baas en beweerde in het interview dat zowel hij als toenmalig FIA-voorzitter Max Mosley besloten geen actie te ondernemen nadat ze over het schandaal waren geïnformeerd. Massa en zijn juridische team vinden dat het resultaat van de race nu ongeldig moet worden verklaard omdat de verantwoordelijken wisten wat er gebeurde en ervoor gekozen hebben om het in de doofpot te stoppen.

Steun van Hamilton?

Het juridische team heeft de deadline voor de FIA en de FOM om te reageren op de 'Letter Before Claim' verlengd tot half oktober. Deze brief hebben ze 15 augustus naar de F1-organisatie gestuurd, en houdt kortgezegd in dat je aangeeft van plan bent te procederen.

De advocaten van Massa hopen nu ook steun van Lewis Hamilton, die in 2008 wereldkampioen werd. "Hij is een belangrijke ambassadeur voor de sport en heeft altijd de sportieve integriteit verdedigd. Hij is ereburger van Brazilië en erg geliefd bij de Brazilianen, dus ik hoop dat hij ons zal steunen", aldus advocaat Bernardo Viana tegen Reuters. "We hebben absoluut niets tegen Hamilton", benadrukt hij.

Hamilton, die saillant genoeg dus zijn 2008-titel kwijt kan raken in het extreme geval dat Massa gelijk krijgt, heeft van zijn kant heeft gezegd dat hij 'niet gefocust' is op gebeurtenissen van 15 jaar geleden toen hem gevraagd werd om een reactie op de rechtszaak van zijn voormalige rivaal. We gaan ongetwijfeld meer horen van deze zaak.

Praat mee!

Viaplay
x
Analyse GP Spanje sleutelmoment in Formule 1-kampioenschap