Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Al Attiyah onbedreigd naar zege in Dakar Rally

Wat kon Toyota-coureur Nasser Al Attiyah nog gebeuren met een voorsprong van ruim vijftig minuten? Niets, zo blijkt. De man uit Qatar heeft de Dakar Rally op zijn naam geschreven.

Met nog 112 kilometers te gaan volgens het roadbook had Nasser Al Attiyah de trofee voor de eindzege al met één hand vast. Hij hoefde enkel de laatste etappe uit te rijden om er met de felbegeerde titel vandoor te gaan en dat deed hij. Het is voor Al Attiyah de derde eindzege in 'Le Dakar', nadat hij ook in 2011 en 2015 won.

De man uit Qatar wordt op het podium vergezeld door de Spanjaard Nani Roma en rallyvedette Sebastien Loeb. Roma gaf uiteindelijk 46 minuten toe op Al Attiyah, Loeb moest in tien etappes bijna twee uur prijsgeven. De dagzege was in de tiende en laatste etappe voor Carlos Sainz. De vader van de McLaren Formule 1-coureur verloor al vroeg in de rally ontzettend veel tijd, waardoor hij direct kansloos was voor de eindzege. De hoop van Nederland was gevestigd op Al Attiyah's teamgenoot Bernhard ten Brinke, maar de Nederlander viel uit tijdens de achtste etappe. Een podiumklassering leek toen echter al ver buiten bereik. Beste Nederlander in het klassement is Erik van loon geworden. De Toyota-rijder eindigde als 25ste. De gebroeders Coronel, die voorafgaand aan de Dakar Rally hadden ingezet op een top twintig-noteren, moesten uiteindelijk genoegen nemen met de 38ste plaats. Het tweetal kennende zal ook die klassering alsnog met een brede lach gevierd worden.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi