Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Alexander Albon

"Albon heeft de strijd met Verstappen al opgegeven"

Max Verstappen heeft sinds enige tijd een nieuwe teamgenoot bij Red Bull in de persoon van van Alexander Albon. Michael Bleekemolen denkt dat de nieuwkomer zijn interne teamstrijd met Verstappen reeds heeft opgegeven.

Interview
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De prestaties van Alexander Albon in zijn eerste twee races laten zich moeilijk beoordelen. In de races vormde teamgenoot Max Verstappen door velerlei redenen immers geen referentie. Ja, Albon wist twee keer vóór Verstappen te finishen, maar moest ook toezien hoe hij in Monza verslagen werd door twee langzamer geachte Renaults.

Gevraagd naar zijn mening over het presteren van Alexander Albon, toont voormalig Formule 1-coureur Michael Bleekemolen zich in gesprek met RacingNews365 nog niet heel erg onder de indruk: "Het is natuurlijk vreselijk moeilijk om naast een topper als Max Verstappen bij Red Bull te debuteren, maar je ziet al dat hij zich min of meer heeft overgegeven. Hij gaf herhaaldelijk in interviews aan goed naar Max te luisteren en daaruit kun je toch een beetje opmaken dat hij heel erg tegen Max opkijkt."

Bleekemolen sluit echter niet uit dat de verhoudingen op enig moment toch iets anders kunnen komen te liggen: "Albon moet natuurlijk zijn draai en zijn weg nog zien te vinden, dus wellicht dat hij op enig moment toch een stukje harder zal gaan."

Dat Verstappen op zowel Spa-Francorchamps als op Monza achter zijn nieuwe teamgenoot finishte, had te maken met het feit dat de Nederlander in beide races bij startincidenten betrokken was. Volgens Bleekemolen lagen daar echter geen grove fouten aan ten grondslag: "Dat was centimeterwerk, iedereen had in die situatie terecht kunnen komen, ook een Lewis Hamilton bijvoorbeeld. Dat gebeurt als je op het scherpst van de snede rijdt."

Luister hieronder naar de nieuwe F1-podcast van RacingNews365.

RN365 Nieuwsdossier Interviews

RacingNews365 voorziet de racefans dagelijks van exclusieve interviews met F1-coureurs en prominenten uit de auto- en motorsport.

10 reacties

    Special Vijf dingen die je nog niet wist over Sebastian Vettel