Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Alexander Albon

Albon heeft Hamilton vergeven voor ongelukkige incidenten tijdens Red Bull-carrière

Alexander Albon werd toen hij nog voor Red Bull reed tweemaal van het asfalt getikt door Lewis Hamilton. Het waren ongelukkige momenten die mogelijk een impact hebben gehad voor de Thai, maar hij heeft Hamilton allang vergeven voor de incidenten.

Albon Hamilton
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Tot tweemaal toe heeft Lewis Hamilton ervoor gezorgd dat Alexander Albon een podiumfinish kon vergeten, toen hij nog voor Red Bull reed. Tijdens de GP's van Brazilië in 2019 en Oostenrijk in 2020 belandde de Thais-Britse coureur naast het asfalt. Beide keren probeerde Hamilton zijn concurrent in te halen, wat eindigde in drama.

Uiteindelijk moest Albon plaats maken voor Sergio Perez na tegenvallende resultaten bij Red Bull. Een aantal extra podiums had hem mogelijk geholpen met een contractverlenging, maar hij wil de schuld hiervan niet aan Hamilton geven. "Ik denk niet dat het uiteindelijk doorslaggevend is geweest", legt Albon uit in Beyond the Grid.

"Natuurlijk, als ik betere resultaten had behaald, dan had alles in een heel andere mindset gestaan. Ik weet nog dat ik tijdens een van de races in Oostenrijk bekritiseerd werd met: 'waar is je performance? Waar is je rondetijd?', terwijl ik zoiets had van, het is zo slecht nog niet." Een podiumfinish had Albon mogelijk minder kritiek opgeleverd.

"Een resultaat zoals dat had het allemaal wat rustiger gemaakt. Dan had ik de daaropvolgende races met wat minder rumoer gereden. Het begon eigenlijk al vanaf de eerste race van het jaar en dat was best intens. Ik dacht echt, wat is er aan de hand? Natuurlijk had het resultaat dan geholpen, maar ik zou Lewis nooit de schuld geven van, hoe noem je het, wat er is gebeurd met mij." Albon moest Red Bull verlaten en stond een jaar langs de zijlijn, waarna hij een contract kreeg bij Williams.

Hamilton bood zijn excuses aan

Hamilton verontschuldigde zich na beide incidenten aan Albon. De Williams-coureur herinnert zich nog een moment waarop hij na het incident in Brazilië niet direct met Hamilton sprak. "Hij zat bij mij in het vliegtuig. We praatten niet, hij zat in de eerste klas. Ik wilde ook een upgrade daar naartoe, maar kreeg het niet. Ze gaven Carlos (Sainz) de upgrade. Hij zat eerst naast me!"

Sainz stond in Brazilië uiteindelijk wél op het podium. "Anders had ik de eerste klas gekregen en was ik de dag daarna wat beter uitgerust", grapt Albon. "Maar weet je, hij heeft zich verontschuldigd en, vooral kijkend naar die keer in Brazilië, had ik ook iets kunnen doen om een crash te vermijden op bepaalde punten."

"Ik zie crashes tussen twee coureurs als iets waarbij je nooit 100% geen schuld hebt. Er is altijd wel iets van 'een beetje geen ruimte geven' bij dit soort evenementen", aldus Albon, die er nog snel aan toevoegt: "Die keer in Oostenrijk was trouwens wel echt zijn fout."

Ook interessant:

Perfecte comeback geeft Verstappen en Red Bull weer hoop

Na een ijzersterk Grand Prix-weekend in Italië ziet Max Verstappen de achterstand in het WK op leider Charles Leclerc bijna halveren. Is de regerend wereldkampioen weer helemaal terug in de strijd voor zijn tweede titel?

Dat en nog veel meer bespreken autocoureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de nieuwste podcast van RacingNews365.

Forbidden

Weddenschappen Alexander Albon

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Verborgen plaagstoot Mercedes richting Perez: "Weinig verschil tussen P2 en P10"