Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Alexander Albon

Albon pleit voor strengere straffen en wijst naar Perez

Straffen in de Formule 1: het is en blijft een onderwerp van gesprek. Alex Albon zou graag zien dat er soms strenger wordt opgetreden.

Albon Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Er kwam na de Grand Prix van Singapore stoom uit de oren van Alex Albon. De Williams-coureur lag op puntenkoers, totdat Sergio Perez hem aantikte in de slotfase. De Mexicaan kreeg een straf van vijf seconden, maar Albon zag kostbare punten aan zijn neus voorbijgaan. Voorafgaand aan de Grand Prix van Qatar komt Albon tegenover onder andere RacingNews365 terug op zijn eerdere uitspraken dat straffen van vijf seconden coureurs niets bijbrengen.

"Het gaat er meer om dat rijders met snellere auto's vaak weinig hinder van een straf ondervinden", vertelt de 27-jarige Albon. "Ze verliezen geen posities. Als ik de race in Italië als voorbeeld neem: daar hield ik de hele race Lando Norris achter me. Stel dat hij eenmalig de chicane had afgestoken en me zo had ingehaald. Dan had hij makkelijk vijf seconden bij me weg kunnen rijden, want hij was veel sneller."

Albon verwijst ook nog even naar de clash met Perez

"Sergio kan alleen maar zo'n groot risico nemen in Singapore omdat hij daarna waarschijnlijk toch wel een gat van vijf seconden creëert", vervolgt Albon zijn verhaal. "Het brengt andere coureurs in een lastige positie tijdens gevechten op de baan. De rijder achter je kan nu eenmaal met meer risico een duel ingaan, terwijl jij bij een fout meteen meerdere posities kan verliezen."

Maar kan Albon met een directe oplossing komen? "Diskwalificatie", zegt hij gekscherend. "Wij als coureurs pleiten voor consistentie, maar in situaties als deze is dat heel lastig. Ik begrijp ook dat het niet makkelijk is voor de FIA. Nu heb ik geen antwoord. Geef me iets meer tijd om met de FIA in gesprek te gaan. Er is absoluut een oplossing voor te bedenken."

Ook interessant:

Verstappen wordt in stijl drievoudig wereldkampioen Formule 1

Voor de gelegenheid sluit iemand die ook op de loonlijst van Red Bull Racing staat, aan: simcoureur Rudy van Buren! Hij wordt geflankeerd door de bekende namen Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Alexander Albon

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Qatar 2023 RN365 Nieuwsdossier

17 reacties

Viaplay

Unibet
x
Interview F1-teams komen massaal met statement na onderzoek naar Wolff