Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Alexander Albon

Albon vreest nadeel Red Bull in Sakhir vanwege Honda-motor

Alexander Albon stond afgelopen week voor de twee keer in zijn Formule 1-loopbaan op het podium. Die prestatie hoopt hij de komende twee Grand Prix-weekenden een mooi vervolg te kunnen geven en het liefst presteert hij nog net wat beter dan het afgelopen raceweekend.

Albon Turkije
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Na zijn eerste podium van het jaar, zijn periode bij Red Bull en tevens zijn Formule 1-carrière zakte Alexander Albon de daaropvolgende races weer wat weg, maar in Bahrein kwam hij tijdens de race goed voor de dag. Ondanks zijn harde crash op vrijdag wist hij - mede door pech van Sergio Perez - een podium te scoren. Het voelde toch best lekker, dat podium.

"Het was zeker mooi om weer op het podium te staan en het was bovendien het eerste dubbele podium voor het team in een lange tijd, dus dat is positief. Nog belangrijker was het dat ik een mooie hoeveelheid punten heb gescoord en nu moet ik ervoor zorgen dat ik dit doorzet", zo blikt hij terug op het afgelopen weekend.

Komend weekend wordt er weliswaar op hetzelfde circuit in Bahrein geracet, maar de lay-out is heel anders dan de afgelopen week het geval was. "Het wordt daarom een heel ander weekend", denkt Albon. "Het is wel een mooi idee om bij een dubbele race op hetzelfde circuit de lay-out aan te passen, want het gaat er zeker voor zorgen dat het spannender wordt."

Albon denkt dat het een mooie race gaat worden. "Met deze lay-out zal het dicht op elkaar zitten en het worden de meeste ronden ooit tijdens een Formule 1-race. De kwalificatie wordt lastig, omdat iedereen een 'schone' ronde wil rijden, dus dat zal een extra dimensie toevoegen en het interessant maken. Dit soort 'afwijkende' circuits zorgen echter voor interessante races, dus hopelijk is dat ook dit weekend het geval", aldus de Red Bull-coureur.

Op de nieuwe lay-out wordt er veel met de rechtervoet vol op het gas gereden, iets wat Red Bull misschien minder goed uitkomt, erkent ook Albon. "Dit wordt een meer uitdagende race voor ons omdat je op deze lay-out meer afhankelijk bent van vermogen. Met zo'n korte ronde zal het allemaal dicht op elkaar zitten, dus we moeten ervoor zorgen dat de afstelling van de auto perfect is."

"Na afgelopen weekend hebben we bij Red Bull een goed beeld van wat er beter kan, dus we zullen daar op verder bouwen op vrijdag en zaterdag zodat we de auto perfect hebben afgesteld voor de race op zondag", aldus Albon, die hoopt het seizoen knallend af te sluiten.

"Het is een hectisch jaar geweest voor iedereen en we eindigen met een triple header. Dat is lastig voor de monteurs, maar ik focus me op het zo sterk mogelijk afsluiten van het seizoen. De motivatie om te blijven pushen en de best mogelijke resultaten te halen is nog nooit zo groot geweest", aldus de teamgenoot van Max Verstappen.

Romain Grosjean overleefde een horrorcrash tijdens de GP van Bahrein. Max Verstappen was allerminst onder de indruk van Alexander Albon en voert de druk op Red Bull op. Dit en meer in de F1-podcast van RacingNews365 met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen, die hieronder is te beluisteren.

11 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Uitslag Tweede vrije training Formule 1 GP Spanje