Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Alexander Albon

Albon wil belangrijke Williams-taak volbrengen: "Moet het team naar de top helpen"

Alex Albon steeg de afgelopen jaren regelmatig boven zijn materiaal uit bij Williams. De coureur is daarom een belangrijke pion op de transfermarkt, al ziet hij het als zijn taak om Williams vooruit te helpen.

Albon Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Alex Albon liet in 2022 en 2023 zien uit welk hout hij gesneden is. De Williams-coureur pakte heel wat punten in een auto die niet altijd snel genoeg was en loodste het team vorig seizoen eigenhandig naar de zevende plaats in het constructeurskampioenschap. Teambaas James Vowles onthulde dat Albon tot en met 2025 vastligt, maar de Britse Thai is desondanks een belangrijke spil op de transfermarkt.

Het is dus de vraag of Albon volgend jaar ook nog voor Williams rijdt, zeker nu Lewis Hamilton naar Ferrari vertrekt en er vacante posities vrijkomen voor 2025. Maar vindt de 27-jarige Albon zelf ook dat hij op de toppen van zijn kunnen presteert?

"Ja, dat vind ik wel", vertelt Albon tegen Crash.net. "Ik denk dat podiumplaatsen en overwinningen niet uitgesloten mogen worden. Natuurlijk moeten we tegelijkertijd ook realistisch zijn. Het is mijn taak om Williams daar te brengen. Ik voel me onderdeel van het team en het voelt ook als mijn verantwoordelijkheid om Williams naar de top te helpen. Maar we zullen zien."

Albon heeft in elk geval geen haast. "Ik heb veel tijd, al ben ik er natuurlijk wel op gebrand om het eerder vroeger dan later voor elkaar te krijgen. De meeste coureurs hebben van nature geen geduld, maar zo zie ik het."

2026

Toch lijkt het er nu op dat Williams voor de reglementswijzigingen van 2026 niet om overwinningen gaat strijden. Albon ziet dat in, maar vindt een ander aspect belangrijker. "Dat is moeilijk te beoordelen, want ik denk niet zozeer dat het om een tijdsbestek gaat. Je wil vooruitgang zien. Het is duidelijk dat we al lange tijd kleine stapjes zetten en dat dat niet echt is wat ik wil. Ik wil snel resultaten zien, maar ik moet ook realistisch zijn over waar we staan als team."

"Ik zie de impact van de grote veranderingen van vorig jaar", vervolgt Albon zijn verhaal. "Wel hebben we nog een lange weg te gaan en is er ruimte voor verbetering. In 2026 denk ik dat alle teams hetzelfde spelletje spelen, vooral de teams in het middenveld. Ze willen alles voor elkaar hebben en de reglementswijzigingen zo goed mogelijk aanvallen. Ik zie dat ook bij Williams en ben erg onder de indruk. Ik vind het tof om deel uit te maken van de vooruitgang."

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China