Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Alfa Romeo Racing

Alfa Romeo blijft in Formule 1 na nieuwe deal met Sauber

Autofabrikant Alfa Romeo blijft in de Formule 1 actief. Het Italiaanse automerk sloot een nieuwe overeenkomst met de renstal van Sauber.

Raikkonen France
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Alfa Romeo

De samenwerking tussen Alfa Romeo en Sauber wordt voortgezet. Het Italiaanse automerk verscheen in 2018 op de auto en in dat jaar was Alfa Romeo titelsponsor van het team. Sinds 2019 zien we de rood-witte bolides onder de naam van de autofabrikant racen.

Dat zal ook in de komende jaren zo zijn, zo maakten Alfa Romeo en Sauber bekend. Het betreft een meerjarendeal, waarbij wel jaarlijks de balans opnieuw wordt opgemaakt.

Teambaas Frederic Vasseur is opgetogen met het verlengen van de deal: "Alfa Romeo is een geweldige partner geweest in de voorbije jaren en we kijken des te meer uit naar de hoofdstukken die we tezamen nog gaan schrijven. De nieuwe reglementen geven ons de kans om een nieuwe stap voorwaarts te zetten."

Alfa Romeo-CEO Jean Philippe Imparato is al net zo blij met de nieuw beklonken deal: "Als een historisch, Italiaans merk werd Alfa Romeo op het circuit geboren. We zijn er trots op dat we die roots blijven eren. De Formule 1 is een modern laboratorium voor de elektrificatie van onze voertuigen. Daarnaast zorgt motorsport voor het wereldwijde zichtbaarheid van ons merk die we in willen zetten voor een succesvolle toekomst."

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Radiotranscript Stilte Verstappen en irritatie Perez bij interne Red Bull-strijd om snelste ronde