Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Alfa Romeo Racing

Alfa Romeo blijft in Formule 1 na nieuwe deal met Sauber

Autofabrikant Alfa Romeo blijft in de Formule 1 actief. Het Italiaanse automerk sloot een nieuwe overeenkomst met de renstal van Sauber.

Raikkonen France
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Alfa Romeo

De samenwerking tussen Alfa Romeo en Sauber wordt voortgezet. Het Italiaanse automerk verscheen in 2018 op de auto en in dat jaar was Alfa Romeo titelsponsor van het team. Sinds 2019 zien we de rood-witte bolides onder de naam van de autofabrikant racen.

Dat zal ook in de komende jaren zo zijn, zo maakten Alfa Romeo en Sauber bekend. Het betreft een meerjarendeal, waarbij wel jaarlijks de balans opnieuw wordt opgemaakt.

Teambaas Frederic Vasseur is opgetogen met het verlengen van de deal: "Alfa Romeo is een geweldige partner geweest in de voorbije jaren en we kijken des te meer uit naar de hoofdstukken die we tezamen nog gaan schrijven. De nieuwe reglementen geven ons de kans om een nieuwe stap voorwaarts te zetten."

Alfa Romeo-CEO Jean Philippe Imparato is al net zo blij met de nieuw beklonken deal: "Als een historisch, Italiaans merk werd Alfa Romeo op het circuit geboren. We zijn er trots op dat we die roots blijven eren. De Formule 1 is een modern laboratorium voor de elektrificatie van onze voertuigen. Daarnaast zorgt motorsport voor het wereldwijde zichtbaarheid van ons merk die we in willen zetten voor een succesvolle toekomst."

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game

5 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Lewis Hamilton voelt zich aangevallen door Verstappen: "Heeft te maken met mijn succes"