Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Nyck de Vries

Alfa Romeo lijkt laatste hoop te zijn op uitkomen F1-droom de Vries

Nyck de Vries is nog altijd in de race om een stoeltje in de koningsklasse van de autosport te bemachtigen. De Nederlander is in contact met Alfa Romeo en hoopt daar een kans te krijgen om de vervanger te worden van Antonio Giovinazzi. De Vries heeft de afgelopen jaren zijn visitekaartje afgegeven en zou een plekje in de F1 verdienen.

De Vries Vasseur
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Alfa Romeo

In 2019 werd Nyck de Vries kampioen in de Formule 2 en in 2021 won de Nederlandse autocoureur de wereldtitel in de FormuleE. Met twee prestigieuze titels opzak, zou een overstap naar de koningsklasse van de autosport een logisch gevolg zijn maar daar is nog altijd geen zekerheid over. De Vries maakt op dit moment alleen nog kans op een zitje bij Sauber Alfa Romeo, nadat Williams besloot om het lege stoeltje van George Russell te geven aan de voormalig Red Bull-teamgenoot van Max Verstappen, Alexander Albon. Bij Alfa Romeo is de succesvolle de Vries niet de enige coureur die hoopt om het zitje van Antonio Giovinazzi over te nemen.

De Italiaan is in de eerste plaats zelf nog altijd in de running om zijn zitje bij Alfa Romeo te behouden. Giovinazzi presteert niet slecht en de sympathieke coureur liet eerder aan RacingNews365 weten dat zijn focus voor volgend jaar nog altijd op de Formule 1 ligt. Een andere grote concurrent van de Vries lijkt de Chinese Formule 2-coureur Guanyu Zhou te zijn. Zijn naam wordt veelvuldig in verband gebracht met het team van teambaas Frederic Vasseur. De Franse teambaas liet op zijn beurt in een exclusief interview met RacingNews365 weten dat hij voorlopig nog geen beslissing zal maken. Vasseur wil nog tot het einde van september wachten om een balans op te kunnen maken van de prestaties van de talenten in de opstapklassen richting de Formule 1.

Dat betekent dat er logischerwijs nog meer gegadigden zijn om het laatste plekje bij Alfa Romeo op te vullen. De eerste coureur van Alfa Romeo in 2022 zal Valtteri Bottas zijn en Toto Wolff zal ongetwijfeld hopen om de Vries aan de zijde van de Fin te krijgen. Een rondvraag op de paddock van Monza leert dat veel prominenten hopen op een zitje voor de Nederlander, omdat hij de afgelopen jaren veel indruk heeft gemaakt door zowel in de Formule 2 als de FormuleE te presteren.

Mocht Alfa Romeo niet kiezen voor de Vries, betekent dat voor de 26-jarige coureur dat hij ook volgend jaar zal uitkomen in de FormuleE. Het is de vraag of hij na dat jaar wederom kans zal maken op een F1-zitje of dat de meeste F1-teams verder gaan met de coureurs die hebben kunnen wennen aan de compleet nieuwe F1-bolides waarvan men vanaf 2022 gebruik zal maken. Op dit moment is het lastig om in te schatten wie het 2022-stoeltje bij Alfa Romeo zal pakken. Het is nog lastiger om in te schatten wat de kansen van de Vries in 2023 zijn.

Feit is dat de Vries het met zijn prestaties en gewonnen titels, zou verdienen om in 2022 in de Formule 1 te rijden. Mocht dat niet gebeuren, groeit echter ook de kans dat we de Nederlander nooit zullen zien racen in de koningsklasse van de autosport. Dat scenario zou tegelijkertijd de zwakte aan tonen van het systeem in de opstapklassen richting de Formule 1. De Vries won in het verleden namelijk ook de Formule Renault titel en zou met al zijn titels opzak het schoolvoorbeeld moeten vormen van de gewenste Formule 1-coureur.

De titels blijken geen zekerheid te bieden om in de Formule 1 terecht te komen, al is het voor de Vries en de Nederlandse autosportfans te hopen dat Alfa Romeo de Nederlander een kans zal geven. Mocht Alfa Romeo voor een andere coureur kiezen, lijkt het einde van de F1-droom van de Vries inzicht te komen. Al zal de huidige FormuleE-wereldkampioen zich nog lang niet gewonnen geven.

Forbidden

Weddenschappen Alfa Romeo

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

9 reacties

Viaplay
x
Interview Horner exclusief: Red Bull tast in het duister over impact van nieuwe F1-regels