Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Alfa Romeo Racing

Alfa Romeo vecht terug: "Hebben de bewijzen om succesvol in beroep te gaan"

Alfa Romeo-teambaas Frederic Vasseur zegt bewijzen te kunnen overleggen die aantonen dat de tijdstraffen voor beide coureurs in de Grand Prix van Duitsland onterecht waren. Kostbare punten gingen door die straffen verloren.

Raikkonen Duitsland regen 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Alfa Romeo

Kimi Raikkonen en Antonio Giovinazzi finishten respectievelijk als zevende en achtste in de Grand Prix van Duitsland, voordat tijdstraffen van dertig seconden hen terug wierpen tot buiten de punten. Beide auto's zouden zijn gestart met een voor de natte start niet toegestane afstelling van koppeling.

Volgens teambaas Frederic Vasseur was er echter geen sprake van kwade opzet, maar enkel van een technisch probleem: "Het probleem ontstond in de eerste ronden achter de safety car, vlak voor de staande start. We kampten met onregelmatigheden in de koppeling en waren niet bij machte om er iets aan te doen. We zullen de kwestie verder onderzoeken."

Vasseur laat het er dan ook niet bij zitten en gaat in beroep tegen de dubbele tijdstraf: "We respecteren de werkwijze van de FIA en de stewards, maar we gaan hier tegen in beroep, aangezien we geloven dat we genoeg bewijzen kunnen overleggen om de sancties terug te draaien. We zullen snel contact opnemen met de FIA."

Frederic Vasseur looft het optreden van zijn beide coureurs: "Beide mannen reden erg sterk in verraderlijke omstandigheden en die zevende en achtste plaats waren terechte beloningen daarvoor."

Verstappen zege Duitsland

Rapportcijfers Formule 1-coureurs na GP van Duitsland

De Duitse Grand Prix was een wervelende show waarin zoveel gebeurde: regen, crashes, indrukwekkende inhaalraces en een zeer bijzondere top vijf.

Bekijk het album

GP Duitsland 2019 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken