Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alle records van Max Verstappen op een rijtje

Sinds zijn intrede in de Formule 1 verbreekt Max Verstappen record na record. Dit begon tijdens de Japanse Grand Prix in 2014, toen hij zijn debuut maakte in een officieel Grand Prix weekend. Slechts drie dagen na zijn zeventiende verjaardag verving hij Jean-Éric Vergne tijdens de eerste vrije training. In de jaren die volgden herschreef Verstappen de geschiedenisboeken meermaals. RacingNews365 zette de records van de Limburgse coureur voor je op een rijtje.

Max verstappen spanje 2016 racingnews365 © XPBimages

Welke records heeft Max Verstappen?

Met 17 jaar en 166 dagen was Verstappen de jongste coureur ooit die zijn debuut maakte in de Formule 1. Dit was tijdens de Grand Prix van Australië in 2015. Verstappen reed lange tijd op de negende stek en leek daarmee direct punten te scoren, maar een motorprobleem gooide roet in het eten.

Jongste F1-coureur in Q3

Twee weken na zijn F1-debuut reisde Verstappen af naar het Sepang International Circuit voor de Grand Prix van Maleisië. De Nederlander kende een sterk begin van het weekend. In alle vrije trainingen bevond Verstappen zich in de top tien. Ook in de kwalificatie was Verstappen snel: hij klokte met zijn Toro Rosso een tijd van 1:51.981 in Q3, wat hem de zesde startplaats opleverde.

Jongste F1-coureur met punten

De zondag in Maleisië verliep tevens uitstekend voor Verstappen. De Nederlandse coureur kende een sterke race in zijn STR10 en verzilverde zijn start in de top tien met een punten finish. Met 17 jaar en 180 dagen is hij de jongste F1-coureur die ooit punten scoorde. Verstappen kwam als zevende over de eindstreep in Sepang.

    Jongste leider in een F1 Grand Prix

    Voorafgaand aan de Spaanse Grand Prix van 2016 werd bekendgemaakt dat Verstappen de plaats van Daniil Kvyat innam bij het team van Red Bull Racing. Verstappen was direct snel in de RB12 en kwalificeerde zich als vierde, achter Lewis Hamilton, Nico Rosberg en teamgenoot Daniel Ricciardo. In de openingsronde van de race kwamen Rosberg en Hamilton met elkaar in aanraking, waarna beide coureurs in de grindbak belandden. Na zijn pitstop in ronde dertien nam Verstappen de leiding in de race.

    Max Verstappen jongste F1-winnaar

    Na 66 foutloze rondes op de limiet was het zo ver: Max Verstappen kwam als winnaar over de eindstreep. Met 18 jaar en 228 dagen werd Verstappen de jongste coureur die ooit een Formule 1 race won.

    Jongste coureur op een Formule 1-podium

    Verstappens overwinning in Spanje leverde hem nog een record op. De Red Bull-coureur werd in Barcelona de jongste coureur die ooit op een F1-podium stond.

    Jongste Formule 1-coureur met de snelste raceronde

    Op negentienjarige leeftijd brak Verstappen een nieuw record. Tijdens de verregende Grand Prix van Brazilië (2016) reed hij de snelste raceronde. Daarmee werd hij de jongste coureur die dit ooit presteerde binnen de Formule 1.

    Coureur met de meeste inhaalacties in één F1-seizoen

    In 2016 haalde Verstappen maar liefst 78 keer een concurrent in. Met dat aantal vestigde hij een record.

    Eerste Nederlander met een pole position

    Waar verschillende coureurs Nederland vertegenwoordigen in de Formule 1 door de jaren één, was er tot aan juli 2019 geen enkele Hollander die ooit een F1 Grand Prix aanving vanaf de eerste startplaats. Max Verstappen bracht hier verandering in. In 2019 klokte hij in zijn RB15 de snelste kwalificatietijd. Dit maakte hem de eerste Nederlander ooit die zijn bolide op pole position zette.

    meeste f1 overwinningen © XPBimages

    Jongste coureur met een grand slam

    Tijdens het Grand Prix weekend van Oostenrijk 2021 claimde Verstappen pole position, reed hij iedere ronde aan de leiding, won hij de race én pakte hij de snelste raceronde. Dit deed hij op een leeftijd van 23 jaar en 277 dagen. Het bezorgde Verstappen het record van jongste coureur met een grand slam ooit.
     

    Meeste podiums in een F1-seizoen

    In het F1-seizoen van 2023 heeft Max Verstappen 21 podiums behaald van de 22 races. Eigenlijk zouden er 23 races gereden moeten zijn, maar door slecht weer werd de Grand Prix van Imola afgelast. De enige Grand Prix waar de Nederlander geen podium behaalde was in Singapore. Hier eindigde Max Verstappen als vijfde. Met Verstappen zijn record dit jaar verbreekt hij zijn eigen record in 2022 met maar liefst achttien podiums in het seizoen.

    Meeste F1 overwinningen in een seizoen

    In seizoen 2023 heeft Max Verstappen een nieuw record behaald door negentien Grand Prix-overwinningen te behalen in één seizoen van 22 races.

    Voor 2023 was Max al een recordhouder, omdat hij in 2022 vijftien van de 22 races won en daarmee het vorige record van Sebastian Vettel en Michael Schumacher verbrak. Beiden wonnen dertien races in één Formule 1-seizoen.

    Hoogst aantal punten in een F1-seizoen

    In 2022 vestigde Verstappen een nieuw record voor de meeste punten in een enkel seizoen met 454 punten. De Nederlander heeft dit record in 2023 verbroken met maar liefst 575 punten in één seizoen.

    Meeste F1 overwinningen achter elkaar

    Na de Grand Prix van Italië heeft Max Verstappen het record verbroken van meeste zeges achter elkaar. De tweevoudig wereldkampioen heeft namelijk tien Grands Prix achter elkaar gewonnen en verslaat daarmee Sebastian Vettel die recordhouder was met negen overwinningen op een rij.

    Na de Grand Prix van Singapore won Max Verstappen iedere race tot aan de Grand Prix van Saoedi-Arabië. Het leek erop dat Verstappen zijn eigen record zou gaan verbreken. In Australië kende de Nederlander een probleem met zijn remmen, waardoor hij uitviel en er een einde kwam aan zijn reeks van overwinningen.

    Eerste Nederlandse F1-wereldkampioen

    Na een lang titelgevecht met Lewis Hamilton kroonde Verstappen zich in december 2021 wereldkampioen Formule 1. Dit gebeurde tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi. Verstappen is tot op heden de enige Nederlandse Formule 1-wereldkampioen. Tijdens de Japanse Grand Prix van 2022 werd hij opnieuw wereldkampioen. Vervolgens werd de Nederlander in seizoen 2023 voor de derde keer wereldkampioen

    Duurste superlicentie ooit

    Ook verbreekt Max Verstappen een record dat niet met het racen zelf te maken heeft, maar in 2023 moest hij een ongekend hoog bedrag betalen voor zijn superlicentie. Dit is het hoogste bedrag ooit en kwam neer op €963.800. Hoe dit komt en wordt berekend, vind je in dit artikel.

    Met het recordaantal punten in 2023 verbreekt de Nederlander dit record en moet hij in 2024 maar liefst ongeveer €1.200.000 betalen voor zijn superlicentie.

    Meeste polepositions omgezet naar overwinningen op rij

    Michael Schumacher brak ooit het record voor de meeste opeenvolgende overwinningen na het behalen van een poleposition, met twaalf overwinningen op rij na het starten vanaf de eerste plaats.

    Max Verstappen brak dit record van Schumacher officieel gedurende de Grand Prix van Japan in 2023, waar hij voor de dertiende keer op rij de race won na vanaf poleposition te zijn gestart. Zijn eerste pole/win uit deze reeks kwam tijdens een overwinning in de Grand Prix van Nederland in 2022.

    Meeste opeenvolgende punten gescoord

    Verstappen heeft het record van Hamilton met 1008 opeenvolgende punten binnen de Formule 1 verbroken. Zo staat de Nederlander nu op 1030 opeenvolgende punten en loopt dit record nog op, waardoor het record flink aangescherpt kan worden.

    Mijlpaal: 100 podiums voor Max Verstappen

    Gedurende het weekend in Saoedi-Arabië in het seizoen 2024 heeft Max Verstappen zijn 100e podium behaald. Hierdoor komt hij in een lijst terecht met legendarische coureurs, zoals Kimi Räikkönen, Alain Prost en Fernando Alonso. De derde plek in deze lijst wordt ingenomen door Vettel met 122 podiums, de tweede plek door Schumacher met 155 podiums en Hamilton met 197 podiums. De Nederlander zal ongetwijfeld dichter bij de top 3 komen in dit klassement met de meeste podiums binnen de Formule 1 door zijn dominantie dit seizoen.
     

    Meer dan 3000 ronden aan de leiding in de Formule 1

    Gedurende het GP-weekend van Japan 2024 heeft Verstappen de mijlpaal van 3.000 ronden aan de leiding verbroken. Hierdoor haalt de Nederlander de F1-legende Ayrton Senna in en staat hij vierde op de lijst van all-time hoogste aantal ronden aan de leiding. Enkel Sebastian Vettel, Michael Schumacher en Lewis Hamilton staan nog boven Verstappen.

    Hoogste winstpercentage van de huidige grid

    Op dit moment heeft Max Verstappen het hoogste winstpercentage van de huidige grid met 30,73%. De Nederlander heeft Lewis Hamilton ingehaald, die een winstpercentage van 30,38% heeft.

    Top 4 meeste podiums ooit binnen de Formule 1

    Na de Grand Prix van Spanje van 2024 komt Verstappen met zijn winst uit op een totaal aantal podiums van 106. Hierdoor deelt hij de vierde plek van meeste podiums ooit binnen de Formule 1 met Fernando Alonso en Alain Prost. De derde plek wordt bezet door Sebastian Vettel met 122 podiumplekken.

    Max Verstappen Formule 1 records © XPBimages

    Welke records kan Max Verstappen verbreken in 2024?

    Met een groot aantal (sprint)races zijn er heel wat records die Verstappen in 2024 kan verbreken. Denk bijvoorbeeld aan het record aantal F1 overwinningen op een rij of het meeste aantal punten opeenvolgend gescoord.

      Wie heeft de meeste Formule 1 overwinningen?

      Lewis Hamilton heeft de meeste Formule 1-overwinningen ooit behaald. Zo won de Brit zijn eerste race in Australië in 2007 en staat de teller inmiddels op 103 F1-overwinningen, waarvan 104 pole positions. Hamilton wordt gevolgd door Michael Schumacher met 91 Formule 1-overwinningen en Max Verstappen met 55 Formule 1-overwinningen.

      Wie heeft het vaakst Formule 1 gewonnen?

      Lewis Hamilton heeft de meeste overwinningen in de geschiedenis van de Formule 1 behaald. Sinds zijn eerste zege in Australië in 2007 is de teller inmiddels opgelopen tot 103 F1-overwinningen, waarvan 104 poleposities. Hamilton wordt gevolgd door Michael Schumacher met 91 overwinningen en Max Verstappen met 55 overwinningen in de Formule 1.

      Hoeveel overwinningen heeft Max Verstappen?

      Max Verstappen heeft inmiddels 55 overwinningen binnen de Formule 1. Hierdoor staat de Nederlander derde kijkende naar de meeste F1 overwinningen ooit.

      Is Max de jongste Formule 1 winnaar ooit?

      Ja, Max Verstappen is de jongste Formule 1-winnaar ooit. Zo won Verstappen voor het eerst tijdens de Grand Prix van Spanje in 2016 op 18-jarige leeftijd.

      Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

      Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

      Win 50 keer jouw inzet!
      Viaplay
      x
      GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training