Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen stiekem zeer trots op 'onwaarschijnlijke' prestatie: "Gaan we niet vaak meemaken"

Alle overwinningen dit 2023-seizoen zijn tot nu toe gewonnen door het team van Red Bull. Twaalf overwinningen voor Max Verstappen, twee voor Sergio Perez en tien achtereenvolgende zeges voor de Nederlander, een nieuw record. Als je tweevoudig wereldkampioen Verstappen bent, mag je best een beetje trots zijn.

Verstappen Monza
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Met tien overwinningen achter elkaar heeft Max Verstappen een nieuw record verbroken. Hij gaat Sebastian Vettel, met negen overwinningen op rij, voorbij en met een 100 procent winpercentage voor het team van Red Bull lijkt dit het machtigste seizoen ooit voor de Nederlander te worden. Hij wist als enige persoon ter wereld tien F1-overwinningen op rij te pakken, en dat terwijl hij in Italië tussen alle tifosi eerst nog even de Ferrari van Carlos Sainz moest inhalen voordat hij deze overwinning aan zijn lijstje kon toevoegen.

Na het machtsvertoon van de Nederlander in Monza lieten de bazen zich uit over de altijd relaxte Verstappen. Zo was hij toch wel een beetje gespannen voor deze wedstrijd, liet Helmut Marko al doorschemeren. Niets van waar, volgens Verstappen. "Misschien vindt Helmut dat leuk om te zeggen", reageerde de nieuwe recordhouder hierop. Toch merkte ook Red Bull-teambaas Christian Horner een verschil bij de Nederlander.

De tweevoudig kampioen, onderweg naar zijn derde wereldkampioenschap, laat na de race tegenover de media, waaronder RacingNews365, weten hoe hij zich voelt met een nieuw record op zijn naam. "Het is natuurlijk iets wat je denk ik niet verwacht. Ik had nooit aan het begin van het seizoen gedacht dat zoiets als dit mogelijk zou zijn. Dus ja, erg trots."

Verstappen gelooft het zelf nog niet helemaal

Verstappen kreeg de overwinning niet zomaar cadeau. "Over het algemeen hadden we weer een goed tempo, we konden goed op onze banden letten. Het was een interessant gevecht in het begin, waarbij we eigen niet het tempo hadden om een actie in te zetten in bocht één, maar we hadden gewoon niet de topsnelheid om dat te doen."

De Ferrari van Carlos Sainz liep te snel op het rechte stuk voor de Red Bull van Verstappen. Hij kon er dus niet voor de eerste bocht op het rechte stuk voorbij. "Dus ik moest wachten op een klein foutje, of een kleine lock-up of wat dan ook. Een op een gegeven moment verremde Carlos zich een beetje, waardoor ik goed uitkwam in bocht twee en toen ik eenmaal aan de leiding lag kon ik me concentreren op mijn eigen tempo. En de auto voelde erg fijn om mee te rijden", aldus Verstappen.

Niemand heeft ooit tien races op rij gewonnen. "Dat klopt", zegt Max. "Eerlijk gezegd ben ik ook erg trots op het hele team, het hele jaar al. Ik bedoel, wat we op dit moment doen, elke race dit jaar winnen, is iets waar we zeker van genieten, want ik denk niet dat we dit soort seizoenen vaak meemaken. En dat geldt natuurlijk voor voor tien op een rij winnen. Een record waar ik heel erg blij mee ben, ook al is het niet iets waar je over nadenk, omdat het heel onwaarschijnlijk is dat zoiets gebeurt. Ik ben erg trots dat dit is gebeurd en ik ben trots op wat het team vandaag weer heeft gedaan, het hele jaar is tot nu toe ongelooflijk geweest. En natuurlijk is een een-tweetje vandaag, hier in Monza, speciaal voor ons allemaal", zo sluit de kampioenschapsleider af.

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Italië 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko schrikt van vorm Red Bull: "Als Verstappen dat niet lukt, is er iets goed mis"