Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen door FIA officieel bekroond tot F1-wereldkampioen

Nu is het écht officieel: Max Verstappen is de wereldkampioen Formule 1 van 2021. De Nederlander heeft de wereldbeker ontvangen op het FIA Price Giving gala in Parijs.

Na het winnen van de Grand Prix van Abu Dhabi was Max Verstappen zo goed als zeker van de wereldtitel, al wilde Mercedes nog in protest gaan tegen de uitslag van de race. Uiteindelijk ging de Duitse renstal toch niet in protest, waardoor de bekroning van Verstappen alleen nog maar een formaliteit was. Deze formaliteit vond traditiegetrouw plaats tijdens het FIA Price Giving gala, wat donderdagavond in Parijs wordt gehouden. Hier ontving Verstappen de wereldbeker van 2021 en werd hij officieel bekroond tot de regerend wereldkampioen in de Formule 1.

Wolff en Hamilton niet aanwezig bij FIA-gala

Terwijl de Limburger de wereldbeker kreeg toegereikt, waren er een aantal kopstukken van het afgelopen F1-seizoen niet aanwezig bij het gala. Toto Wolff en Lewis Hamilton lieten weten niet aanwezig te zijn nadat Mercedes haar onvrede uitte over het handelen van de FIA. James Allison is voor Mercedes wel aanwezig om de wereldbeker voor de constructeurstitel in ontvangst te nemen.

Viaplay
x
Breaking FIA verwerpt protest Aston Martin