Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Fernando Alonso

Alonso doet een dringend verzoek aan Aston Martin

Het tempo bij Aston Martin moet omhoog, dat vindt Fernando Alonso. Desondanks is hij wel heel tevreden met de manier waarop zijn team omspringt met updates.

Alonso Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het Aston Martin-team had in Spanje het eerste grote updatepakket van het jaar meegenomen. Het was zeker niet de eerste keer dit jaar dat er nieuwe onderdelen op de AMR23 verschenen, tot vreugde van Fernando Alonso, de stercoureur van het team.

"We hadden in Spanje inderdaad wat nieuwe onderdelen. De voorvleugel was anders, maar we nemen altijd nieuwe onderdelen mee. Sommige hebben met het circuit te maken, soms gaat het om rondetijd in het algemeen."

"Dus ja, ik ben blij met hoe we het benaderen elke race. Er zit altijd wel iets nieuws op de auto. We proberen de topteams bij te houden."

Topteams

Vergeleken met de drie andere topteams, merkt Alonso echter op dat zijn Aston Martin wat achter loopt wat betreft de snelheid waarmee updates worden geïntroduceerd. Dat moet beter, maar hij benadrukt dat zijn team nog in een groeifase zit.

"Op dat vlak (de hoeveelheid nieuwe updates die het team meeneemt, red.) zijn we nog steeds groeiende als team. We vonden onszelf dit jaar plots terug in een zeer competitieve positie en dat hadden we niet verwacht."

"De snelheid moet alsnog omhoog", benadrukt hij. "Want Ferrari heeft volgens mij al twee verschillende vloeren geïntroduceerd dit jaar, Mercedes een hele nieuwe auto in Monaco en in Spanje hebben ze opnieuw upgrades mee."

"Red Bull had in Bakoe een pakket updates en in Spanje ook. We snappen dat wij nog niet in diezelfde positie zitten, maar we blijven nederig, we blijven presteren op zondagen en we proberen meer punten te scoren dan die teams."

Dat laatste lukte overigens niet echt in Spanje. Door een magere zesde en zevende plek verloor Aston Martin de tweede plek in het klassement aan Mercedes. Door de elfde plek van Charles Leclerc liep men wel uit op Ferrari.

Forbidden

Weddenschappen Fernando Alonso

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Spanje 2023 RN365 Nieuwsdossier

1 reactie

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken