Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Fernando Alonso

Alonso nuanceert harde kritiek op FIA na gesprek met president

Fernando Alonso ging op vrijdag flink los, maar na een goed gesprek met de FIA-president zwakt hij zijn woorden wat af. Excuses aanbieden zit er echter niet bij.

Fernando Alonso
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Fernando Alonso had op de vrijdag van de Grand Prix van Spanje zeer felle kritiek op de wedstrijdleiders. Hij verweet hen een compleet gebrek aan kennis van de sport en veroordeelden hen om het feit dat er geen zachtere muren werden geplaatst in Miami, dat terwijl daar na harde impact van Esteban Ocon en Carlos Sainz specifiek om was gevraagd: "Als de kennis niet in huis is, is het lastig om in gesprek te gaan", zei hij.

Alonso werd een dag later gespot samen met FIA-president Mohammed Ben Sulayem. De twee hadden een stevige, maar goede discussie. RacingNews365 vroeg de tweevoudig kampioen naar het gesprek, dat volgens Fernando goed verliep.

Alonso nuanceert uitspraken

Volgens Alonso zijn de twee partijen altijd op zoek naar verbetering en vanuit dat punt zullen ze nu ook verder gaan. "Ik spreek vaak met Mohammed", begint hij zijn verhaal. "Al na de GP van Miami wist hij van mijn feedback. Hij wist alles al en willen we elkaar alleen maar helpen. De FIA en de coureurs zitten allemaal in hetzelfde schuitje: we willen de sport beter en eerlijker maken."

"Het was dan ook een goed en vriendelijk gesprek. We gaan weer verder en hopelijk wordt de sport beter en consistenter vanaf nu", aldus de Alpine-coureur, die tot slot gevraagd wordt of hij zijn excuses heeft aangeboden aan Ben Sulayem. "Voor wat?", was zijn duidelijke reactie.

Ook interessant:

Ferrari én Red Bull pakken in Spanje allebei uit met updates. Het maakt dat we het beste van Red Bull en Max Verstappen nog niet hebben gezien, maar dat kan evengoed voor Ferrari en Charles Leclerc gelden. Wat zegt het podcast-panel?

Luister nu de podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk.

Formule 1 GP Spanje 2022 RN365 Nieuwsdossier

3 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Goed nieuws voor Ferrari: FIA versoepelt F1-motorregels