Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Fernando Alonso

Alonso nuanceert harde kritiek op FIA na gesprek met president

Fernando Alonso ging op vrijdag flink los, maar na een goed gesprek met de FIA-president zwakt hij zijn woorden wat af. Excuses aanbieden zit er echter niet bij.

Fernando Alonso
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Fernando Alonso had op de vrijdag van de Grand Prix van Spanje zeer felle kritiek op de wedstrijdleiders. Hij verweet hen een compleet gebrek aan kennis van de sport en veroordeelden hen om het feit dat er geen zachtere muren werden geplaatst in Miami, dat terwijl daar na harde impact van Esteban Ocon en Carlos Sainz specifiek om was gevraagd: "Als de kennis niet in huis is, is het lastig om in gesprek te gaan", zei hij.

Alonso werd een dag later gespot samen met FIA-president Mohammed Ben Sulayem. De twee hadden een stevige, maar goede discussie. RacingNews365 vroeg de tweevoudig kampioen naar het gesprek, dat volgens Fernando goed verliep.

Alonso nuanceert uitspraken

Volgens Alonso zijn de twee partijen altijd op zoek naar verbetering en vanuit dat punt zullen ze nu ook verder gaan. "Ik spreek vaak met Mohammed", begint hij zijn verhaal. "Al na de GP van Miami wist hij van mijn feedback. Hij wist alles al en willen we elkaar alleen maar helpen. De FIA en de coureurs zitten allemaal in hetzelfde schuitje: we willen de sport beter en eerlijker maken."

"Het was dan ook een goed en vriendelijk gesprek. We gaan weer verder en hopelijk wordt de sport beter en consistenter vanaf nu", aldus de Alpine-coureur, die tot slot gevraagd wordt of hij zijn excuses heeft aangeboden aan Ben Sulayem. "Voor wat?", was zijn duidelijke reactie.

Ook interessant:

Ferrari én Red Bull pakken in Spanje allebei uit met updates. Het maakt dat we het beste van Red Bull en Max Verstappen nog niet hebben gezien, maar dat kan evengoed voor Ferrari en Charles Leclerc gelden. Wat zegt het podcast-panel?

Luister nu de podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk.

Forbidden

Weddenschappen Fernando Alonso

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Spanje 2022 RN365 Nieuwsdossier

3 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken