Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alonso schrikt van dominante Verstappen: "Hij was van een ander kaliber"

Fernando Alonso neemt zondag plaats naast Max Verstappen op de eerste startrij, maar het gat in de kwalificatie was wel groot. Zo groot, dat de Spanjaard even moest slikken toen hij het hoorde.

Fernando Alonso schitterde als vanouds tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Canada. De Spanjaard was iedereen te snel af, behalve Max Verstappen, en mag op zondag zijn Alpine-bolide op de tweede startplek parkeren. Vanaf het begin ging het meteen lekker op het Circuit Gilles Villeneuve, zo vertelt Fernando na afloop aan onder meer RacingNews365 . "De auto was dit weekend al meteen vanaf de eerste meters goed. We hebben niet te veel geëxperimenteerd, want de auto voelde vanaf de eerste ronden goed. Het is bovendien een circuit waar je in een bepaald ritme moet komen. De eerste startrij betekent niet veel voor me. Ik heb hard gewerkt de laatste jaren en het voelt goed, maar het betekent niets. De race is op zondag, dus dan moeten we het goed doen", klinkt Alonso nuchter. Wel is hij tevreden voor zijn team, dat na hard werken wel een opsteker verdiende. "Het team is heel blij, dus zij zullen wel wat biertjes gaan drinken denk ik. Het is altijd een mooie boost voor de motivatie en zij hebben ook heel hard gewerkt. In Bakoe kwamen we met een nieuwe onderdelen, dus dan is het mooi om nu deze resultaten te boeken." Gevraagd of die mooie P2 vooral door de coureur zelf kwam in de regenachtige omstandigheden, vindt hij van niet. "Het was een combinatie van dingen. Het was geen normale kwalificatie. Je moest je in de wisselende omstandigheden snel aanpassen, dus het leek erop dat ik het juiste vertrouwen in de Alpine-bolide en een goede set-up had. Het was dus 50% het team en 50% de coureur. Er zijn echter geen punten te verdienen op zaterdag."

Alonso: "Dat is veel zeg!"

Die punten wil hij op zondag natuurlijk verzamelen. Had hij Verstappen in de kwalificatie misschien kunnen verslaan? Waar verloor hij het? "Ik weet eigenlijk niet hoever ik achter Verstappen ben geëindigd. Weet iemand de tijden?", vraagt Alonso in de persconferentie. Hij krijgt te horen dat het verschil ruim een halve seconde was. "Dat is veel zeg!", schrikt hij al lachend, waarna hij beseft dat hij geen kans had. "Verstappen is van een ander kaliber, absoluut. Zelfs in onze wildste dromen zouden we de poleposition niet hebben veroverd. De eerste startrij vinden we prima, absoluut. Dat is nog steeds beter dan al onze verwachtingen." "Eens kijken. We komen nog steeds downforce tekort en missen nog wat algemene grip in de auto. Bovendien hebben we hard gewerkt aan onze bandenslijtage en op vrijdag hebben we veel dingen veranderd aan de set-up. Dus ja, ik denk dat we beter zijn voorbereid dan elke andere race dit seizoen. Laten we het op zondag afmaken", aldus de tweevoudig kampioen.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'