© McLaren

Nieuwsoverzicht

Alonso: "Strijd met Schumacher beste momenten van mijn carrière"

06 jan. 11:45 René Oudman 0 reacties
Het lijkt een eeuwigheid geleden, maar er was een tijd in de Formule 1 waarin Michael Schumacher en Fernando Alonso het rechtstreeks tegen elkaar opnamen. Gedurende het seizoen 2006 was Alonso de regerend wereldkampioen en probeerde Schumacher een achtste titel aan zijn conto toe te voegen. De Spanjaard, destijds nog maar 25 jaar oud, kwam als winnaar bovengedreven.

In het kader van de vijftigste verjaardag van Schumacher, die afgelopen donderdag plaatsvond, werden voormalige rivalen van de Duitser door het officiële Formule 1-kanaal naar hun herinneringen aan de Duitse meester gevraagd. Nadat Damon Hill, Mika Häkkinen en David Coulthard de revue passeerden, kwam ook Alonso aan bod.

De Spanjaard, die kortgeleden pas zijn Formule 1-helm (voorlopig) aan de wilgen hing, liet doorschemeren Schumacher zijn 'beste' rivaal te hebben gevonden. "Alles wat er na de strijd met Michael gebeurde was minder intens", spreekt de nu 37-jarige tweevoudig wereldkampioen. "Het was extreem lastig om wiel aan wiel te gaan met hem. Hij wist dat hij de grote legende van het veld was en gedroeg zich ook zo. Ik moet zeggen dat ik mij in het begin van mijn loopbaan daar ook wel door heb laten intimideren. Je gaf Michael toch vijf procent meer speling dan dat je bij andere rijders zou doen."

Alonso plaatste een van zijn meest geslaagde inhaalmanoeuvres op Schumacher, dit deed de Spanjaard tijdens de Japanse Grand Prix van 2005. Na een mislukte kwalificatie moest de Renault-rijder zich naar voren knokken, om op zijn pad richting een podiumplek de Ferrari van de Duitser tegen te komen. Alonso was duidelijk sneller, maar Schumacher gaf geen krimp. Uiteindelijk besloot de Spanjaard zijn concurrent buitenlangs in te halen in de bloedlinke knik van 130R, die destijds nét niet volgas kon worden genomen.

"Ik had die aanval al een paar ronden van tevoren in de smiezen. Ik wist dat ik het zou doen, en de reden waarom het ook lukte was omdat er veel wederzijds vertrouwen was."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen