Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Fernando Alonso

Alonso vat dramatische race samen en ontkent samenhang F1-regelwijziging

Na een heftige crash voor Lance Stroll in de kwalificatie van De Grand Prix van Singapore, bleek de gifbeker voor het team van Aston Martin nog niet volledig leeg te zijn. Zo ging ook Fernando Alonso zondag na de race met lege handen naar huis.

Alonso Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het was Fernando Alonso die de hoop van het team in Aston Martin hoog moest houden. Na een enorme crash van teamgenoot Lance Stroll in de kwalificatie van de Grand Prix van Singapore op zaterdag, werd besloten dat hij niet zou gaan rijden gedurende de race op zondag. En dus was het aan tweevoudig wereldkampioen Alonso, die mocht starten vanaf de zevende positie, om wat punten voor het team uit Silverstone.

En ondanks dat de Aston Martin-coureur de eerste stint nog het gevecht aan kon gaan met de top van het veld, viel hij later verder terug en tot overmaat van ramp kreeg hij ook nog een straf van vijf seconden voor het overschrijden van de lijn bij het ingaan van de pitstraat. De Spanjaard eindigde zonder punten, op de 15e plaats.

"Het was een lastige race", zo begint de tweevoudig wereldkampioen tegenover de media, waaronder RacingNews365. "We hadden duidelijk niet het tempo wat we gehoopt hadden. En heel andere dingen, zoals een fout toen ik de pitlane inreed, een slordige stop, verkeer, en dat allemaal in één race. Dus het is een race om te vergeten."

"We verwachten geen magie daar"

Het enige positieve is dat het allemaal mis is gegaan in dezelfde race. "Allemaal in één race, dat is het goede. Hopelijk kunnen we ons ontdoen van al deze slechte dingen en ervan leren, zodat we beter worden in Japan." Alonso had veel moeite met de AMR23 in Singapore: "We moeten ernaar kijken want de auto was ontzettend lastig te besturen. Er zat heel weinig achterkant op de auto. Hierdoor gingen de banden er snel aan na de pitstops. Dus het was een zware race. We moeten naar alle details kijken, maar we hebben natuurlijk de antwoorden nog niet. Het moet in ieder geval beter in Japan."

"Ik denk dat we allemaal een sterk weekend in Singapore verwacht hadden. Dit was niet het geval. Dus misschien in Japan, maar we verwachten geen magie daar. En misschien krijgen we een leukere prijs."

De Spanjaard benadrukt at het niets te maken heeft met de regelwijzigingen die dit weekend ingevoerd werden. Dit betreft de regels omtrent de flexibele vleugels (Lees hier meer over de betekenis van 'flexi-wings'). Aston Martin zou naar verluidt een van de teams zijn die bewust gebruikt maakt van deze vleugels. Maar dit wordt nu door de Aston Martin-coureur ontkend: "Voor ons team was het geen verandering. We hoefden niets aan te passen, dus daar zijn we blij mee."

Daarnaast verwacht hij dat Red Bull er in Japan in ieder geval gewoon weer bij zal zitten: "Het circuit is heel erg anders, dus laten we kijken in Japan, maar ik verwacht dat Red Bull daar gaat domineren als ik eerlijk ben. Singapore was ook niet goed voor Mercedes in het verleden toen zij het kampioenschap domineerden. Het is een speciaal raceweekend en we hoopten op meer, in ons geval maar we hebben niet geleverd. Dus laten we samen hopen in Japan", zo sluit hij af.

Forbidden

Weddenschappen Fernando Alonso

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Singapore 2023 RN365 Nieuwsdossier

4 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken