Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Bahrein 2023

Alonso zet Red Bull op scherp met indrukwekkende generale voor kwalificatie GP Bahrein

Fernando Alonso heeft richting de kwalificatie voor de Formule 1 Grand Prix van Bahrein nog maar eens zijn eigen visitekaartje en dat van Aston Martin afgegeven. Hij bleef Max Verstappen in de derde vrije training nipt voor.

De derde vrije training voor de Formule 1 Grand Prix van Bahrein komt bijzonder traag op gang. Niet alleen qua activiteit op de baan, maar ok qua rondetijden. Heel vreemd is dat niet, aangezien de omstandigheden van VT3 niet representatief zijn voor de omstandigheden later vandaag in de kwalificatie en morgen in de race. Dan immers valt de duisternis in en liggen de temperaturen aanzienlijk lager.

Zo kan het zijn dat na 20 minuten nog acht coureurs geen meter hebben gereden, maar alsof het zo is afgesproken gaan ze op dat moment de baan op. Max Verstappen doet dat op harde banden op het moment dat Lewis Hamilton de beide Ferrari's op zachte banden reeds achter zich liet op weg naar de voorlopig snelste tijd. Voorlopig, want het is (wederom!) Fernando Alonso die de snelste tijd overneemt, eveneens op zachte banden.

Verstappen sluit op P5 aan op een halve seconde van de kop, maar dat doet hij dus op banden die twee slagen harder zijn. Indrukwekkend! Minder indrukwekkend is het optreden andermaal van Nyck de Vries, of beter gezegd van AlphaTauri. De Vries en Tsunoda doen wat ze kunnen, maar ze krijgen de AT04 nauwelijks uit de achterste regionen.

Uitslag Derde vrije training - Bahrein

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Verstappen rijdt lang door op de harde banden, waarop hij geen bedreiging vormt voor de toptijden. Hij levert het setje banden in met de woorden 'ik kom binnen, deze banden zijn sowieso ruk'. Als hij in de staart van de sessie wisselt naar de zachte banden, zijn de snelste tijden inmiddels in handen van de Mercedes-coureurs. Met het dalen van de temperaturen, kelderen ook de rondetijden.

Verstappen neemt de snelste tijd over van zijn voormalig aartsrivaal, maar daar geniet hij welgeteld een paar seconden van, want Alonso klapt er met een nieuwe zachte run direct met 0,005 seconde onderdoor. Sergio Perez sluit even later aan op P3, op een tiende van Verstappen.

En Ferrari? Dat team wacht lang met een échte kwalificatierun. Charles Leclerc en Carlos Sainz komen niet verder dan respectievelijk P5 en P8.

Formule 1 GP Bahrein 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China