Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Yuki Tsunoda

AlphaTauri bezorgt indrukwekkende Tsunoda hartaanval en extra WK-punt

Voor Yuki Tsunoda en AlphaTauri draaide de Grand Prix van de Verenigde Staten uit op een succes. De Japanner baarde opzien door in de allerlaatste ronde vanaf P10 de pits in te rijden, maar beloonde die beslissing met de snelste raceronde en een extra punt.

Tsunoda US
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Waar Yuki Tsunoda op zaterdag vooral verbaal van zich liet horen op de radio, ging de hoofdrace een stuk beter. De Japanner startte vanaf plaats elf en consolideerde een puntenfinish na de uitvalbeurten van Oscar Piastri en Esteban Ocon.

Het gat naar de naaste belager Alex Albon was uiteindelijk zelfs groot genoeg om in de voorlaatste ronde nog te stoppen. Tsunoda reed op softs de snelste ronde, eindigde op de tiende plaats en leek twee belangrijke punten te scoren voor AlphaTauri. Na de race ontving de Japanner echter nog beter nieuws, omdat Lewis Hamilton en Charles Leclerc een diskwalificatie aan de broek kregen. Tsunoda steeg naar plek acht en scoorde daardoor in totaal vijf punten. De coureur is na afloop eerlijk over het moment dat hij naar binnen werd geroepen.

"Ik kreeg een hartaanval toen het team mij naar binnen riep", vertelt Tsunoda tegen Autosport. "Ik dacht dat er een probleem met de motor was. Daarom was ik flink opgelucht toen ik hoorde dat we voor de snelste raceronde gingen. Er stond natuurlijk wel druk op, maar gelukkig slaagde ik in de opzet van het team."

Voor alles is een eerste keer

De 23-jarige Japanner vertelt dat de adrenaline door zijn lijf gierde in de slotfase. "Het was de eerste keer dat ik in de laatste ronde voor een extra puntje ging. Ik heb ervan genoten, ook omdat je de rest van de race je banden aan het managen bent en meteen in de kwalificatiemodus moet zitten. Bovendien is het een fysieke race. Ikzelf zat helemaal op de limiet, maar we konden bijvoorbeeld niet meer de batterij volledig opladen. In die zin had er misschien nog meer ingezeten qua snelheid."

Tsunoda is ook blij met de updates. AlphaTauri nam flink wat nieuwe onderdelen mee naar Austin. "De mensen in de fabriek werken keihard om de auto te verbeteren. Ik heb het gevoel dat we sneller en sneller worden. Nu kwam er nog wel wat geluk bij kijken, maar er kan van alles gebeuren in een race. We gaan zoveel mogelijk punten proberen te scoren."

Ook interessant:

Verstappen hoeft zich ondanks zijn moeizame zege geen zorgen te maken

Daar is 'ie weer! De nieuwste RN365 F1-podcast. Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk. Veel om over na te praten. De moeizame zege van Max, de diskwalificaties van Lewis en Leclerc en nog veel meer. Beluister 'm hieronder of via je favoriete podcastplayer.

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Formule 1 GP Verenigde Staten 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'