Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
AlphaTauri

AlphaTauri doet wenkbrauwen fronsen met 'kortste F1-launch ooit'

Op zaterdagavond (Nederlandse tijd) werd in New York de AlphaTauri AT04 onthuld. Dat werd met veel bombarie aangekondigd, maar uiteindelijk was het binnen twee minuten voorbij.

De Vries Tsunoda AT launch
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool
Omdat AlphaTauri een kledingmerk is van Red Bull vond men het een logisch idee om tijdens de modeweek in New York de nieuwe AT04-bolide te onthullen. Dat werd natuurlijk met veel bombarie aangekondigd. Tegelijkertijd zou AlphaTauri haar nieuwe modecollectie onthullen.

Nyck de Vries en Yuki Tsunoda werden ingevlogen en een imposante locatie werd uitgekozen door het team: het Lincoln Center in New York, met een prachtige achtergrond van de skyline van de miljoenenstad en Central Park, zoals te zien is op de foto die onze journalist op locatie nam.
			© RacingNews365
	© RacingNews365

Red Bull-voorbeeld werd niet gevolgd

Het deed denken aan Red Bull vorige week, dat een launch van een uur wist op te tuigen, terwijl ze net als AlphaTauri eigenlijk alleen de livery lieten zien. Zelfs een nieuwe livery was bij Red Bull uiteindelijk niet te bespeuren, in tegenstelling tot bij AlphaTauri.

Sommige fans vreesden al dat ze eerst een hele modeshow moesten bekijken om uiteindelijk een glimp op te kunnen vangen van de F1-bolide, maar AlphaTauri had er een heel ander idee van. Via de 'livestream' op YouTube werd namelijk alleen een vooraf opgenomen video gedeeld waar we de nieuwe AT04 de reis richting New York zagen maken.

Hieronder kan je de nieuwe AT04 nog eens zien vanuit alle hoeken. Artikel gaat daaronder weer verder
.

De nieuwe F1-bolide van De Vries uit alle hoeken en standen

Het AlphaTauri Formule 1-team heeft (de kleuren van) de bolide voor het komende seizoen gepresenteerd: de AT04. Bekijk hier de bolide waar Nyck de Vries en Yuki Tsunoda mee in actie zullen komen.

Bekijk het album

Kort maar krachtig?

"Ben ik daar nou tot zo laat voor op gebleven?", klonk een geïrriteerde fanreactie op social media. Een team kan het blijkbaar nooit goed doen. Red Bull kreeg kritiek vanwege haar lange launch, AlphaTauri vanwege haar korte launch. Twee minuten, negentien seconden, toen was het al voorbij.

Maar goed. De Vries en Tsunoda rijden in 2023 wel in een geüpdatete Formule 1-bolide. Qua kleuren in ieder geval. De eerste digitale beelden van de AT04 toonden al enkele minimale wijzigingen ten opzichte van de AT04, maar het is zo goed als zeker dat we over een kleine twee weken een andere bolide zien tijdens de testweken.

Hieronder is de twee minuten durende launch video nog eens te zien! Wat heeft jouw voorkeur? Een lange launch, of een korte maar krachtige?

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Nyck de Vries

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Presentatie nieuwe Formule 1-auto's 2023 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen terecht kritisch op dominant Red Bull