Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Alpine moet McLaren tonnen betalen na juridisch getouwtrek om Piastri

Alpine moet de hele rekening betalen na afloop van de zaak om Oscar Piastri. Er gaat ruim twee ton de kant van McLaren op, maar ook het salaris van alle advocaten die hun oordeel velden moet worden betaald.

Alpine dacht Oscar Piastri aan te kunnen kondigen voor 2023, maar McLaren dacht hetzelfde. De twee partijen moesten daarom naar de 'rechtbank', waar het Contract Recognition Board (CRB) oordeelde over de zaak. Hun oordeel was heel hard en Alpine had geen poot om op te staan.

Kostenplaatje

Niet alleen verliest Alpine nu Piastri (en eerder al Fernando Alonso), ook moeten ze alle gemaakte kosten van de diverse partijen voor hun rekening nemen. Dat wil zeggen ook de kosten die McLaren heeft gemaakt, maar ook de kosten voor de vier advocaten die er bij betrokken waren. En dat loopt flink in de kosten! 230.000 pond is de rekening die McLaren op zal sturen naar Alpine, terwijl Oscar Piastri 120.000 pond zal krijgen. Het CRB krijgt 16.000 Zwitserse Frank (ongeveer 14.000 pond) en de vier advocaten die hun oordeel velden krijgen bij elkaar opgeteld zo'n 175.000 pond. Oftewel ruim een half miljoen pond moet Alpine neerleggen (ruim 575.000 euro).

1565764428850667523

The low down on @AlpineF1Team Piastri costs order: pic.twitter.com/o5ZYrruDd1 — Fritz-Dieter Rencken (@RacingLines) September 2, 2022

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez